November 1957, een weddenschap... Na anderhalf jaar zou Jan 1 december 1957 samen met 7 andere dienstplichtigen afzwaaien. Alle 8 waren ze op dat moment vrijgezel. Er werd een weddenschap afgesloten: degene die voor 1 december verkering kreeg, die verloor en moest op een slof sigaretten trakteren. Jan verloor...

November 1957 stapte Jan van de Wiel vanuit Mill en Mien Janssen vanuit Cuyk op de fiets en ontmoetten elkaar in een tent bij café De Molenhoek in Sint Hubert. Die tent stond daar in verband met een feest van de plaatselijke Gilde. Jan en Mien kregen verkering.

Mien is geboren in maart 1937 in Cuyk en Jan in april 1936 in Mill. Ze waren nog jong toen de oorlog begon, maar ze hebben ondanks hun jonge leeftijd de oorlog bewust meegemaakt. Bij het ouderlijk huis van Mien zaten Engelsen ondergedoken, bij Jan in huis zaten een drietal spionnen. Jan had 2 broers en Mien komt uit een groot gezin: ze had 8 zussen en 5 broers.

Na ruim 3 jaar verkering werd er 11 januari 1961 voor de wet getrouwd in Cuyk. Het kerkelijke huwelijk werd op 27 mei van datzelfde jaar voltrokken. Ze zijn in Mill gaan wonen, aan de Sportweg, in het huis van de moeder van Jan. Ruim een jaar voor de geboorte van de laatste van de 4 zonen werd er verhuisd naar de Beatrixstraat, sinds ruim meer dan 10 jaar wonen ze in een andere prinsessenstraat: de Margrietstraat. Bij mooi weer zitten ze graag buiten aan de straatkant, als een koninklijk paar wordt er als een soort defilé naar iedereen gezwaaid die voorbij komt.

Jan was in eerste instantie werkzaam als elektricien en heeft later de overstap gemaakt naar de LTS waar hij conciërge werd. Hij heeft diverse schoolfusies meegemaakt en heeft, totdat hij werd afgekeurd in verband met rugklachten, bij Het Merletcollege in Mill gewerkt. Mien voedde de kinderen op en was op diverse plekken actief als poetshulp, waaronder bij fotografie Hermsen in de Karstraat.

Jan en Mien hebben inmiddels 4 zonen, 7 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. De gezondheid laat, maar da’s niet verwonderlijk op deze leeftijd, bij Jan zeker te wensen over. Al een aantal jaren maakt hij gebruik van extra zuurstof, in verband met longfibrose. Mien is zeker gezien haar leeftijd nog fit. De gezondheid, maar ook Corona, zorgen ervoor dat de festiviteiten in verband met het 60-jarig huwelijk in kleine kring worden gevierd. Maar een artikel in de Neije Krant, dat hoort er echt wel bij, vinden Jan en Mien.

Jan en Mien, gefeliciteerd met jullie 60-jarig huwelijk!