Dit jaar geen open dag, maar wel speciale live uitzendingen voor groep 8-leerlingen en hun ouders. Dit is één van de nieuwe activiteiten van het Udens College om de groep 8’ers een inkijkje te geven in de school. Op donderdag 14 januari is er een uitzending vanuit de studio van het havo/vwo en op 21 januari vanuit het vmbo, onder de noemer UC More | Inside.

“Vanuit de studio op locatie praten we aan tafel met diverse gasten: docenten, ouders en leerlingen”, licht Jean-Louis van der Veen, afdelingsdirecteur onderbouw vmbo, het concept toe. “Zo vertelt de ene leerling over zijn fietstocht naar school, een andere leerling praat samen met zijn of haar coach over coaching en begeleiding, en laten we het favoriete pauzeplekje van een leerling zien.” Zo komen er diverse onderwerpen aan bod en laat het Udens College ook de locaties zien via leuke video’s.
“Met deze uitzending willen we de groep 8-leerling én hun ouders een inkijkje geven in de school. Zeker nu de open dag niet doorgaat, en andere mogelijkheden tijdelijk beperkter zijn vanwege de maatregelen”, vult Miel Smits, afdelingsdirecteur onderbouw havo/vwo, aan.

De live uitzendingen starten om 19.30 uur en duren ongeveer een uur. Ze zijn te volgen via een stream op de website: www.udenscollege.nl/groep-8.

Andere activiteiten voor groep 8

Waldorf Uden heeft geen eigen live uitzending in een studio, maar schuift wel aan aan tafel op 14 januari. De vrijeschool houdt zelf online inloopuren voor ouders. Het laatste inloopuur staat gepland op dinsdag 9 februari.

Andere grote activiteiten zijn: de VIP-tour in de school, proeflessen voor leerlingen, Waldorf Junior en Junior College. Deze staan op de rol, maar er zijn enige landelijke versoepelingen nodig om te kunnen starten. “Er zijn veel inschrijvingen. We vinden het belangrijk dat iedereen die dat wil een kijkje kan nemen in de school. We rollen de rode loper verantwoord uit zodra het kan”, besluit Jean-Louis van der Veen.