Dat het L.O.M.-radioprogramma Het 12uurtje vol verrassingen zit bleek afgelopen zondag (17 januari) wel. Ad Goossens en Willem Hermans werden live op de radio verrast met de titel Millenaren van het jaar 2020. Terwijl Corné Kremers op de radio Ad en Willem interviewde, stond Johnny de Man met de cameraploeg aan de deur om ze de medaille en bloemen te overhandigen. Corné en Johnny vormen samen cabaret-duo Jut en Jul en benoemen tijdens de pronkzitting elk jaar de Millenaar van het jaar. Nu er geen pronkzittingen zijn bedachten zij dit alternatief in Het 12uurtje.

Zondag 24 januari zijn er tussen 12.00 uur en 14.00 uur ook weer interessante gesprekken te horen. Mill van Toen is een vaste rubriek in De Neije Krant en ook heeft deze een eigen druk bezochte Facebookpagina. Toon Willems is de man achter Mill van Toen. Hij is altijd op zoek naar leuke kiekjes uit het verleden, ook uit prive collecties. In Het 12uurtje bellen Tom en Corné met Toon (Toen) Willems.

Een van de bekendste inwoners van het Land van Cuijk is ongetwijfeld Emile Roemer. Op dit moment is hij waarnemend burgemeester in Alkmaar. In Het 12uurtje is een interview met Emile over zijn werk en eventuele toekomstplannen.

Jolanda van der Hout uit Mill bracht deze week het kinderboek de Knuffelhoek op de markt. Waar het idee vandaan komt en of er nog meer boeken in de pen zitten, daarover is aanstaande zondag een gesprek met Jolanda in Het 12uurtje.

Veel kinderen kunnen nu niet naar school en moeten thuis lessen volgen. Dit doen ze vaak aan de keuken- of eettafel. Maar dit zorgt wel voor klachten in de nek en armen. Isabel Hengst is kinderfysiotherapeut bij Fysiotherapie Mill en met haar is een gesprek over hoe klachten te voorkomen.

Over kinderen gaat het ook als Tom en Corné bellen met Jos van Gerven. Hij is directeur van basisschool de Schare in Sint Hubert en de Klimop in Wilbertoord. Zij organiseren sinds kort vervoer voor kinderen die gebruik willen maken van buitenschoolse opvang bij het Kindcentrum in Mill.

Verder bellen ze in Het 12uurtje ook met de winnaar van De Neije Krant prijsvraag en is het Elvis-Time. Like om op de hoogte te blijven ook de Facebookpagina van Het 12uurtje of zie www.het12uurtje.nl, ook om wereldwijd live mee te luisteren.