De inwoners van de nieuwe gemeente Land van Cuijk kunnen op woensdag 24 november 2021 kiezen uit kandidaten van één SP lijst. In de afgelopen maanden hebben de SP afdelingen van de Boxmeer en Cuijk besloten om samen op trekken richting de nieuwe gemeente die op 1 januari 2022 haar beslag zal krijgen.

Nadrukkelijk geeft de werkgroep die dit samengaan voorbereid heeft aan, dat alles in het werk gesteld wordt om dicht bij de inwoners te willen blijven, ondanks de gemeentelijke schaalvergroting.

‘Die houding zit in onze genen’, aldus beoogd afdelingsvoorzitter Johan Koelman. ‘Met veel plezier en enthousiasme gaan wij ook de komende jaren hard aan de slag voor onze inwoners. Hun stem laten horen in de toekomstige grote nieuwe gemeente blijft voor ons het belangrijkste. Wij gaan voor een sociale gemeente Land van Cuijk waarin mens, dier en natuur centraal staan en waarin we eerlijk en gelukkig samen willen leven, jong en oud!’

Door de corona pandemie kon de officiële bevestiging van het samengaan van de twee afdelingen fysiek niet bekrachtigd worden tijdens een Algemene Leden Vergadering, maar niemand van de leden twijfelt eraan dat dit samengaan de juiste stap is naar de nieuwe gemeente.

Omdat alleen de huidige gemeentes Boxmeer en Cuijk een SP afdeling kennen, biedt het gemeentelijk samengaan voor de inwoners van Sint Anthonis en Mill en St. Hubert de mogelijkheid om ook op de SP te kunnen stemmen.