Zorgboerderij de Horst uit Mill biedt sinds 2006 dagbesteding voor mensen met dementie, NAH en psychische problemen. In het voorjaar van 2021 starten zij naast de zorgboerderij een nieuwe dagbesteding voor jonge mensen met dementie.

Bij dementie wordt vaak gedacht aan ouderen. Maar bij 12.000 tot 17.000 Nederlanders begint de dementie wanneer zij ongeveer tussen de 40 en 65 jaar oud zijn.

Op deze leeftijd raakt dit het hele gezin. Er kunnen nog jonge kinderen zijn, de persoon werkt nog en staat midden in het leven. Dit maakt de impact groot, vooral als werk, hobby’s en sociale contacten wegvallen.

Dit terwijl het zo belangrijk is om actief te blijven, te bewegen, nuttig bezig te zijn en mee te kunnen doen in de maatschappij. Maar voor iemand die dementie heeft op jonge leeftijd kan het lastig zijn om dit zelf te organiseren.

Millsveld is een plek juist specifiek voor deze doelgroep. In en rondom het nieuwe gebouw uit 2021 kunnen activiteiten en werkzaamheden gedaan worden. Per persoon wordt gekeken waar de interesses liggen en hierop worden de werkzaamheden en activiteiten aangepast. Er wordt gekeken naar wat nog wél kan en hierbij wordt gedacht in mogelijkheden. Het behouden van de eigen regie is hierin het uitgangspunt.

Kijk voor meer informatie op www.millsveld.nl.