Foto: Marco v.d. Broek

Op de publicaties van Mill van Toen in De Neije Krant en op inmill.nl krijgen we als redactie veel positieve reacties. Maar ook Toon Willems uit Mill die wekelijks zorgt voor aanlevering van een foto uit het Millse verleden krijgt veel reacties. “Maar niet alleen uit Mill krijg ik reacties, ook uit Amerika, Thailand en Kenia, daar wonen ook Millenaren. Er komen ook steeds meer volgers op de Facebookpagina van Mill van Toen. Vooral op de foto’s uit de jaren vijftig en zestig krijg ik dan veel reacties. Mill van Toen is niet alleen van mij, het is voor iedereen en daar doe ik het ook voor.”

Het begon allemaal voor Toon eind jaren zeventig. “Bij het opruimen van de schuur bij ons thuis vond ik een munitiekist vol met oude kranten. In die periode zat ik veel thuis en toen heb ik al die kranten geknipt, geplakt, gekopieerd en in mappen gedaan. Ik heb ondertussen zo’n zestig mappen in het archief, daarin zit nu ruim veertig jaar geschiedenis van Mill.” Want nadat Toon de kranten vond in de munitiekist ging hij door met het verzamelen van foto’s en berichten uit Mill. “In die kist zaten alleen maar Millse kranten, in die tijd moest je daar nog voor betalen, 1 gulden en dertien cent per kwartaal. Nu krijg je De Neije Krant voor niets in de bus.”

Wekelijks is Toon op pad om zijn archief uit te kunnen breiden met verhalen, foto’s en artikelen. “Er zijn dan mensen die bellen dat ze een verhaaltje voor me hebben of een foto. Ik ga daar dan naar toe en scan het in of maak er een foto van. Ook zijn er mensen die hier foto’s in de bus gooien en na het scannen breng ik ze dan weer terug.” Toon is altijd op zoek naar foto’s uit privécollecties die passen in Mill van Toen. “Pas kreeg ik een foto van iemand waarop zijn vader stond bij de melkfabriek. Maar daar stond nog iemand bij. We vragen dan via Facebook en in De Neije Krant wie dat zijn en waar ze stonden. Zo krijg je dan reacties en worden de verhalen compleet.”

Heeft u een of meerdere leuke foto’s die passen bij Mill van Toen? Neem contact op met Toon Willems. Dat kan telefonisch via 06 26 93 82 53 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..