Onlangs verscheen het eerste boek van Jolanda van der Hout uit Mill. Het is een kinderboek met de titel ‘De Knuffelhoek’.

“Het is ontstaan in de eerste lockdown vorig jaar,” vertelt Jolanda. “Niemand kon naar zijn werk en kinderen niet naar school. Ik wilde het ergens anders over hebben dan alleen maar over corona en daarom ben ik toen gaan schrijven.” Overigens vond Jolanda schrijven altijd al erg leuk. “Maar dat ik zo ver zou komen met een eigen boek, dat had ik niet aan zien komen.”

De knuffelhoek bestaat doordat er elke dag knuffels tot leven komen. Elke dag beleeft een andere knuffel een avontuur. De ene knuffel gaat op reis, een andere knuffel is erg ondeugend en weer een andere knuffel veranderd in iets heel moois. “Ik had een verhaal geschreven over één knuffel en dat heb ik naar een uitgever gestuurd. Ik kreeg toen een reactie dat ik meer verhalen mocht schrijven en daarover was ik al verbaast. Omdat ik 26 verhalen wilde schrijven over knuffels ben ik collega’s, ouders, kinderen en anderen gaan benaderen om naar hun knuffels te informeren. En zo heb ik verhalen verzonnen waarin elke dag een andere knuffel op reis kon gaan.” De verhalen zijn voorzien van mooie tekeningen van Chantal van Meer.

Ondertussen ligt het vervolg op ‘De Knuffelhoek’ al klaar. Wanneer deze zal verschijnen is nog even afwachten. Maar dat er een vervolg komt is volgens Jolanda wel zeker.

Het boek is te bestellen bij Primera Schipperheijn aan de Schoolstraat in Mill maar ook online via o.a. www.bol.com en de uitgever www.boekscout.nl.
Genre: Kinderboeken
Tekst: Jolanda van der Hout
Illustraties: Chantal van Meer
Omvang: 16 x 24 cm
ISBN: 978-94-643-1211-9
Aantal pagina's: 86
Prijs: € 17,99 incl. verzendkosten naar Nederland en België