Betonbouwbedrijf Verhoeven Bouw uit Langenboom liet zich bij een zakelijke deal mede in 1000 luxe chocoladeletters uitbetalen. Deze letters schonk men aan Scouting Langenboom.

De onderhandelingen gingen over een nieuw te bouwen chocoladefabriek van Martinez Chocolatièr De afronding van de deal kwam uiteindelijk van de grond nadat eigenaar André Verhoeven aangaf dat de deal rond was als ze er 1000 chocolade letters bij deden. Een ongebruikelijk verzoek binnen een zakelijk gesprek en Martinez kon dit verzoek natuurlijk niet direct plaatsen. Toen de eigenaar vertelde welk goed doel hij voor ogen had, was de deal zo beklonken.

Toen de scouting te horen kreeg dat ze 1000 luxe letters voor hun Sinterklaasactie kregen geloofde ze hun oren niet. Een unieke kans om met grote kwaliteitsletters langs de deuren te gaan. Scouting Langenboom kiest er al jaren voor om niet alle bedrijven af te lopen en om sponsorgelden te vragen. Bedrijven worden daar al genoeg voor lastig gevallen. De scouting kan er ook niets voor terug doen. Er wordt bewust gekozen om de jeugd medeverantwoordelijk te maken om d.m.v. acties geld te verdienen. Hoe mooi is het dan als een sponsor zelf contact opneemt. Het aanbod van 1000 letters was gewoon in een woord geweldig en paste in hun visie.

Het aanbod was natuurlijk ook direct een uitdaging voor de scouting. Hoe verkoop je in coronatijd zoveel letters? Daarover had de scouting zich achteraf helemaal geen zorgen hoeven te maken. De jeugd maar ook de ouders zetten hun schouder eronder. Langs de deur met lange verkoopstokken, whatsapp, social media enz. Alle moderne toepassingen werden gebruikt. De actie is nu helemaal afgerond. De jeugd heeft nu zelf extra geld verdiend waardoor ze aan nog uitdagendere programma s deel kunnen nemen. Gaten die door corona gevallen zijn kunnen nu weer opgevuld worden. Verder is er nu ook een extra reserve voor de toekomst van de blokhut. De scouting doet TWEE DUIMEN omhoog voor firma Verhoeven Bouw en Martinez, dat zij beiden de scouting deze unieke kans geboden hebben. De scouting wenst ze heel veel succes met de bouw.