Mocht u in thuisquarantaine moeten (thuis blijven vanwege coronaklachten of extra risico gelopen op besmetting), dan is het natuurlijk belangrijk u daar echt aan te houden. Zo voorkomt u dat u corona ongemerkt verspreid.

Voor de dagelijkse boodschappen vindt u hopelijk iemand in de buurt die dat voor u doet. U kunt natuurlijk ook uw boodschappen bestellen en laten bezorgen door een van de supermarkten in de buurt. Dat kan met hulp van internet. Mocht dat allemaal niet lukken dan kunt u als Langenboomer een vrijwilliger van LZC bellen. (0613565178) Die kan u helpen om veilig de gewenste boodschappen in huis te krijgen.

Contacten

Voorlopig kunnen we nog maar maximaal 1 persoon per dag thuis ontvangen, of maximaal 1 keer per dag op bezoek. Door de avondklok mogen we tijdelijk zelfs tussen 21.00 en 4.30 niet naar buiten.
Misschien heb je daardoor extra behoefte aan een praatje, wil je graag af te toe gebeld worden? Bel dan naar vrijwilligers van onze Langenboomse LZC-dienst ‘vragen en contacten’ 0486-431622, of 06 13203968 of 06 26949923. Ook als je mensen kent van wie je weet dat ze graag een keer gebeld worden. Het betreft hier een Langenboomse dienstverlening.
Inmiddels zijn vele, met name alleenwonende LZC-leden door onze vrijwilligers gebeld. Om te vragen hoe het gaat en of we iets kunnen betekenen. We merken dat dit erg op prijs gesteld wordt en vooral dat ondanks de beperkende omstandigheden iedereen zich gelukkig aardig weet te redden.

Eenzaamheid onder jongeren

Niet alleen ouderen hebben het extra moeilijk in coronatijd. Ook veel jongeren blijken zich vaak eenzaam te voelen. Ook aan jongeren en hun ouders wil LZC ondersteuning bieden.
Enkele jaren geleden is er in de gemeente Uden en Veghel het initiatief ontstaan om eenzaamheid bij jongeren en jong volwassen aan te pakken, of nog beter preventief aan te pakken. Dit om ernstige gevolgen van eenzaamheid, zoals somberheid, psychische problemen en zelfs gedachten aan zelfmoord te voorkomen. Dit initiatief heet Join us en is voor jongeren van 12-18 jaar en jong volwassenen van 18-25-30 jaar.
Ben je tussen de 18 en 30 jaar doe dan mee met Join us Online. Dit programma zorgt ervoor dat je (digitaal) nieuwe mensen ontmoet én sociaal sterker wordt. Het is ook nog eens super leuk! Eén keer per week schuif je met 7 anderen aan bij een digitale meeting van 1,5 uur, samen met een ervaringsvrijwilliger en een jeugdprofessional. Daarnaast heb je dagelijks contact via Whatsapp. Het programma duurt 4 maanden en is gratis.
Ook lanceerde de stichting Join us, samen met Innovatienetwerk Jeugd, het online platform www.eenzamejongeren.com Zo krijgen eenzame jongeren ook in crisistijd de aandacht die zij verdienen.