Na een aantal gesprekken en overwegen van de voor- en nadelen hebben de beide besturen van wijkraad Mill Centrum en wijkraad Mill-West besloten om te gaan fuseren in één dorpsraad.

Op 1 januari 2022 start de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Om als Millse gemeenschap sterk naar voren te komen willen we graag de krachten gaan bundelen. Het bestuur van Wijkraad Mill-west was onderbezet en er kwam veel op de schouders van twee personen terecht. Die kunnen natuurlijk niet alle lasten dragen vandaar dat aan de wijkraad Mill Centrum werd gevraagd om meer samen te gaan werken. Na enkele bijeenkomsten kwamen we tot de conclusie dat samenwerken goed is maar dat samengaan nog veel beter is. Zo kunnen we een breed gedragen een sterke dorpsraad vormen.

We zijn nu met de oprichting van de nieuwe dorpsraad gestart en de bedoeling is dat we op 1 april definitief gefuseerd zullen zijn. Hiervoor hebben we een planning gemaakt die erg strak is maar als we ons eraan kunnen houden moet het zeker lukken. We moeten ons onder andere laten registreren bij de KvK, onze stichting officieel maken bij een notaris en een nieuw convenant met de gemeente ondertekenen.

Met de twee wijkraden samen komt er een sterke dorpsraad. De bestuursleden uit de wijkraad Mill West hebben meer ervaring met het werken in een wijkraad. De leden van Mill Centrum zijn nog redelijk nieuw en waren hier en daar nog zoekende naar de rol en mogelijkheden. Dat komt nu dus samen: fris en ervaring. Samen staan we sterk(er)!

Ondertussen gaan de ‘gewone zaken’ natuurlijk gewoon door. De dorpsraad zal zich in gaan zetten om:

  • De burgers en de gemeente dicht bij elkaar te brengen waardoor een grotere betrokkenheid ontstaat van bewoners met het gemeentelijk beleid en vice versa;
  • De leefbaarheid in ons dorp in stand te houden, te verbeteren en te bevorderen;
  • Bewoners zich verantwoord laten voelen voor hun woon-, werk- en leefomgeving;
  • Zorgen dat bewoners actief betrokken worden bij elkaar en mee gaan denken over ons dorp.

Dit doen we door actief contact te zoeken met de bewoners via (sociale) media en tijdens activiteiten waar we ons kunnen profileren als Dorpsraad Mill. Ook kunnen bewoners ons aanspreken en meedenken in diverse commissies die wij (gaan) oprichten. De dorpsraad wil haar doelen bereiken door onder andere, het gevraagd of ongevraagd uitbrengen van adviezen aan de gemeente over aangelegenheden die het dorp Mill betreffen. Maar ook willen we samenwerken met andere platforms en groeperingen die de (sociale) belangen van de inwoners behartigen. We willen niet in elkaars vaarwater terechtkomen maar we kunnen sterker zijn door samen te werken.

Op dit moment bestaat het samengestelde bestuur in totaal uit 11 personen. Om de leefbaarheid te verhogen en op peil te houden willen we graag samenwerken met diverse dorpsbewoners als werkgroep leden voor het verwezenlijken van de doelen.

Maar omdat we een nieuwe dorpsraad gaan vormen en er twee besturen samenkomen willen we ook mensen uitnodigen die zin hebben om plaats te nemen in het bestuur van de dorpsraad. Zeker personen uit Mill-west worden hiervoor uitgenodigd zodat de verhoudingen wat meer gelijk komen te liggen. We willen graag breed uitdragen dat we een dorpsraad zijn voor heel Mill.

Mocht je hier interesse in hebben dan kan je dat ons laten weten via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact opnemen.

A.s. zondag zal bij LOM radio in Het 12uurtje een interview te horen zijn met een van onze bestuursleden. Hier hoort u wellicht nog meer informatie over de oprichting van de dorpsraad Mill. Beluister deze uitzending van 12.00 uur tot 14.00 uur via L.O.M.-radio of wereldwijd via www.het12uurtje.nl.