Eind januari 2021 is het aanslagbiljet 2021, tevens WOZ-beschikking 2021, verstuurd. Hebt u zich de afgelopen jaren aangemeld bij MijnOverheid? Dan krijgt u het aanslagbiljet niet per post toegestuurd. De aanslag staat dan in uw berichtenbox. Als u dat vanaf 2022 ook wilt, kunt u zich hiervoor aanmelden via www.mijn.overheid.nl.

Taxatieverslag

De WOZ-waarde van uw woning is tot stand gekomen op basis van taxatie. Het uitgebreide taxatieverslag van uw woning kunt u alleen met uw DigiD bekijken op het WOZ-loket via www.gemeente-mill.nl. Dat kan dan alleen als u een aanslag/WOZ-beschikking op uw eigen naam hebt ontvangen. Veelgestelde vragen en antwoorden over de wet WOZ vindt u ook op www.wozinformatie.nl.

Openbaar

Op www.wozwaardeloket.nl kunt u ook de WOZ-waarde van andere woningen in de gemeente raadplegen. U kunt daar de waarde van uw woning vergelijken met die van anderen. Alleen WOZ-waarden van woningen zijn openbaar.

Huurwoningen

De WOZ-waarde kan een rol spelen bij het bepalen van de maximale huurprijs van woningen. Voor meer informatie: raadpleeg uw verhuurder of www.huurcommissie.nl. Bent u huurder van een woning en denkt u dat u de WOZ-waarde nodig hebt? Dan kunt u bij de gemeente een huurdersbeschikking WOZ aanvragen. Het aanvraagformulier staat op www.gemeente-mill.nl.

Betalen aanslag

De regels bij het betalen van de aanslag en de betaaltermijnen staan in de toelichting op de aanslag. U kunt de gemeente ook machtigen om de aanslag in 11 termijnen te incasseren.

Kwijtschelding

Het aanvragen van kwijtschelding kan eenvoudig met uw DigiD. Ga naar www.gemeente-mill.nl voor meer informatie. Vul bijvoorbeeld eerst de korte vragenlijst in om te kijken of u voor kwijtschelding in aanmerking kunt komen. U kunt ook telefonisch een formulier opvragen (0485-460300)

Uitstel vanwege coronamaatregelen

Het kan zijn dat door de maatregelen van de Rijksoverheid het moeilijk is om deze aanslag op tijd te betalen. Daarom kunt u via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om tijdelijk uitstel van betaling verzoeken. Over de periode van uitstel wordt geen invorderingsrente in rekening gebracht.

Tarieven

De door de raad vastgestelde tarieven voor 2021 staan ook in de toelichting op de aanslag.

Informatie

Heeft u vragen over dit onderwerp en heeft u de antwoorden niet kunnen vinden op een van de hiervoor genoemde websites? Bel dan met de medewerkers van het team Belastingen (0485-460300).