Een aantal agrarische percelen ten westen van de Groespeelweg in Mill omtoveren tot een waar ‘Zonnepark Groespeel’. Dat is het duurzame plan van de initiatiefnemers Willy Vloet Beheer BV en de gemeenten in de regio Land van Cuijk.

Het zonnepark, dat in zijn totaliteit zo’n 4 hectare zal beslaan, komt te liggen in dunbevolkt gebied op ruim 300 meter afstand van de dichtstbijzijnde woning. Met de hoeveelheid energie die opgewekt wordt - ruim 5 MegaWattpiek (MWp) - worden de rioolgemalen van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill & Sint Hubert en Sint Anthonis energieneutraal.

Het plan voor Zonnepark Groespeel is tot stand gekomen met behulp van direct omwonenden en creëert meerwaarde voor het landschap en de omgeving. Op woensdag 17 februari van 20.00u tot 21.30u wordt het plan gepresenteerd in een online bijeenkomst voor omwonenden en geïnteresseerden. Wilt u hier bij aanwezig zijn? Dan kunt u zich eenvoudig aanmelden door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met in de onderwerpregel ‘Aanmelding presentatie Zonnepark Groespeel’.

Wanneer het zonnepark precies wordt aangelegd, is afhankelijk van de vergunningaanvraag, de SDE++ subsidie van het Rijk en de aansluitmogelijkheden bij netbeheerder Enexis. Het huidige voornemen is om het park in 2022 te realiseren.

Initiatiefnemers

Het zonnepark bestaat officieel uit twee afzonderlijke zonneparken die direct aan elkaar grenzen. De ontwikkeling wordt echter gezamenlijk opgepakt door de initiatiefnemers. Willy Vloet Beheer BV is een lokaal gewortelde ondernemer, met affiniteit voor installatietechniek en duurzaamheid. Hij heeft een initiatief ingediend voor een zonnepark ter grootte van 2 hectare. De gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill & Sint Hubert en Sint Anthonis nemen de andere 2 hectare voor hun rekening. De gemeenten in de regio Land van Cuijk bundelen hun krachten door grote opgaven zoals verduurzaming waar mogelijk samen en anders in goed overleg op te pakken.