Foto: Cockie Kremers

Wijkraad Mill-west en wijkraad Mill-centrum hebben besloten hun krachten te bundelen en samen door te gaan als Dorpsraad Mill. “De belangrijkste reden hiervoor is dat we als Dorpsraad een beter aanspreekpunt zijn voor de gemeente en inwoners.” Dat vertelt August van Vught, huidig voorzitter van wijkraad Mill-west. “Maar ook was er wel een behoefte vanuit ons om samen te werken met Mill-centrum en dat resulteerde in het idee om helemaal samen te gaan.”

Wijkraad Mill-west bestaat al een hele tijd en in die jaren heeft men op verschillende gebieden veel ervaring opgedaan. De wijkraad Mill-centrum is redelijk nieuw en beschikt over een groot en fris bestuur. Door nu samen te gaan in de Dorpsraad Mill komt dat alles samen en kan men nog meer betekenen voor de inwoners. August: “Als wijkraad wil je de belangen behartigen van de inwoners en hetgeen er leeft en speelt goed in beeld hebben. Hierdoor kunnen we ook gevraagd en ongevraagd betere adviezen geven aan de gemeente.” Er is daarbij in de praktijk weinig verschil tussen hetgeen er in Mill-west en in Mill-centrum leeft. Dus samen een Dorpsraad vormen is uiteindelijk voor alle partijen een goede ontwikkeling. “Ook als we straks de gemeente Land van Cuijk zijn is het voor de gemeente makkelijker met 1 Dorpsraad in Mill communiceren dan met 2 wijkraden.”

De nieuw te vormen Dorpsraad Mill is nog wel op zoek naar wat extra versterking. “Vooral om wat evenwicht te krijgen in de Dorpsraad kunnen we uit Mill-west wel wat extra mensen gebruiken. Als lid van de Dorpsraad zou je contact moeten hebben en houden met de mensen en organisaties in je wijk. Zaken die hier in Mill-west spelen zijn bijvoorbeeld rond het mobcomplex, het woonwagenkamp komt eraan en ook daar wordt aandacht aan besteed. Maar ook kunnen we bijvoorbeeld een neutrale partij zijn als er gesprekken zijn tussen individuele inwoners en de gemeente. Wij kunnen dingen soms makkelijker laten lopen, omdat we bij de gemeente vaste contactpersonen hebben om zaken onder de aandacht te brengen.”

August is zelf erg enthousiast over het werk in een wijk- en dorpsraad. “Mijn drijfveer is dat je bezig bent voor je eigen leefomgeving. Iedere inwoner is een stukje Mill en samen maak je je eigen leefomgeving. Dus iedereen die een beetje mee doet maakt een stukje Mill.”

Meer weten of actief participeren in de nieuw te vormen Dorpsraad Mill?
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..