Op 10 februari 1971 is Motorclub Erica (MC Erica) opgericht. Onderstaand een tourrit door de afgelopen 50 jaar.

Eerst even het woord Joeks verduidelijken:
Joeks = plezier
Joeksen = scheuren op de motor
Uitgejoekst = door de oliecrisis niet meer kunnen joeksen
Voor de Joeks etc.
Latere naam (1975) van het clubblad van onze motorclub.
Eind jaren 60 “joeksten” veel motorduivels uit onze omgeving nog ongeorganiseerd kris kras door elkaar op de Brabantse wegen zonder elkaar te kennen.
Iedereen kent de saamhorigheid van motorrijders, denk aan het groeten als je elkaar tegen komt.
Alle motorrijders uit de omgeving werden aangeschreven. Sjef van Sleeuwen en Jo de Klein brachten deze uitnodiging voor een bijeenkomst bij café Jan van de Vorle rond. Cees Fick voerde het woord tijdens deze bijeenkomst.
Door de opkomst van 40 personen was er genoeg animo om een motorclub op te richten, het clubhuis werd Café Jan van de Vorle.
Vervolgens moest er een naam voor de club gevonden worden. Omdat de leden uit alle windrichtingen komen en vanwege het centrale kruispunt (weg uit 4 richtingen) bij St. Hubert, werd gekozen voor MC Erica (Motorclub Erica).
In de beginjaren werd er op stratencircuits deelgenomen aan de clubraces in Nivelles (België). Daar deden deelnemers uit heel het land aan mee, onze club heeft daar veel prijzen in de wacht gesleept.
MC Erica heeft het georganiseerd Off Road rijden opgestart.
Er werden toerritten georganiseerd, met name de lenterit was een heel druk bezocht evenement, er was een jaar met bijna 200 deelnemers. In de jaren 70 en 80 werden door een groot aantal leden de in Europa gehouden motor grand prix bezocht. Ook na 50 jaar zijn we nog steeds een lekker actieve club. Ieder jaar worden er diverse tourritten gereden. Verdere activiteiten, feestavond, filmavond en bijna iedere maand een oergezellige vergadering, waar het naast serieuze agendapunten meer om de kwats en de schik gaat.
Twee keer per jaar gaan we met een groep een weekend naar meestal Duitsland.
In 1999 zijn een groot aantal leden van motorclub het Spoor bij onze vereniging gekomen omdat deze motorclub ophield te bestaan. Sinds het 40 jarig bestaan is er niet veel veranderd, wel zijn er inmiddels enkele oud leden terug bij onze club gekomen. Ze hebben door hun leeftijd meer tijd om aan hun hobby van destijds te besteden. Café ’t Heike is ons clubhuis, we hebben 31 leden tussen 42 en 81 jaar. Om de komende 50 jaar met vertrouwen tegemoet te gaan zijn nieuwe leden zeker welkom. Ben je een motorijd(st)er uit de omgeving van Mill en heb je zin om een keer een vergadering bij te wonen of een rit mee te rijden dan ben je bij deze uitgenodigd.
Ook zeker de jongere / beginnende rijders zijn welkom. Bij ons kan iedereen zijn eigen tempo rijden en samen met een aantal ervaren rijders lekker ongedwongen ervaring op doen. Het motto van Erica is “samen uit, samen thuis, Het maakt niet uit wie je bent of wat je rijdt, als we samen vertrekken, komen we samen aan en weer thuis.
Tijdens de tussenstop of na de rit hoort daar natuurlijk de echte MC Erica gezelligheid bij.
Alle activiteiten, tourritten, weekenden zijn altijd weer een feest.
Enthousiast, bel voor info Marko Wijdeven 06-54655839
Er zijn 3 leden die er sinds de oprichting bij zijn.
Dit zijn Sjef van Sleeuwen, Gerrit Smits en Tiny de Klein.
Door de Corona maatregelen is het voor ons helaas niet mogelijk om dit heugelijke feit nu te vieren.
Wellicht dat we dit als de beperkingen opgeheven zijn in kunnen halen.