In Mill, binnen het gebied gevormd door de Havikstraat, Leeuwerikstraat, Genieweg, Gruttostraat en Bastaardstraat, zullen fasegewijs nieuwe woningen worden gebouwd. De eerste woningen verrijzen aan de Havikstraat. In maart wordt dit gedeelte van het gebied bouwrijp gemaakt.

Woningbouw

In Nederland bestaat een enorme behoefte aan woningen. In de gemeente Mill en Sint Hubert is dat niet anders. Op verschillende locaties zijn dan ook woningen gepland, onder andere in het hierboven genoemde gebied. In dit gebied is ruimte voor zesentwintig koopwoningen. Van deze woningen zullen er acht worden gerealiseerd aan de Havikstraat. Twee woningen worden gebouwd aan de Genieweg en de overige zestien woningen aan de zijde van de Leeuwerikstraat.

Bouwrijp maken

De woningen worden gebouwd door Van Wanrooij Projectontwikkeling BV. De gemeente is verantwoordelijk voor de herinrichting van het gebied zodra de woningen gereed zijn.
In maart start het bouwrijp maken van het gedeelte aan de Havikstraat. Eerder al heeft er archeologisch onderzoek plaatsgevonden maar dat heeft geen bijzondere vondsten opgeleverd. Bouwrijp maken wil zeggen dat eventuele obstakels worden verwijderd en dat er riolering en andere nutsvoorzieningen worden aangelegd. Daarna kunnen de woningen dan gebouwd worden.

Kappen

Bij het bouwrijp maken zullen de bomen die op de bouwkavels staan gekapt worden. Deze bomen zijn niet kapvergunningsplichtig. Dat betekent dat hiervoor geen kapvergunning met mogelijkheden tot bezwaarmaking hoeft te worden aangevraagd. Aan de ontwikkelaar is gevraagd of de toekomstige bewoners de bomen in hun achtertuin willen behouden maar het merendeel voelt daar niet voor.
Voordat de bomen gekapt worden, vindt nog een vogelnestinspectie plaats om te voorkomen dat er bomen gekapt worden waar broedende vogels in zitten.

Volgende fase

Na het bouwrijp maken kan de woningbouw beginnen. Naar verwachting worden de woningen in de loop van 2022 opgeleverd. Wanneer de volgende fase kan beginnen is nog niet precies bekend. Voor het plangebied Leeuwerikstraat moet nog een nieuw bestemmingsplan worden opgesteld.

Informatie

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact op met de gemeente Mill en Sint Hubert, de heer. G. Middel, projectleider, 0485 - 460 300 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..