Hoe zou het zijn als je via een app je verlichting, verwarming, muziek, elektrische poort en alarmsysteem kunt bedienen? Joppe van Eenbergen van 0485-Techniek helpt particulieren en bedrijven hiermee. Maak kennis met het bedrijf én de ondernemer.

0485-Techniek is in het najaar van 2020 opgericht. In de regio kennen veel mensen Joppe als licht- en geluidstechnicus en evenementenorganisator. Hoe ontstond zijn idee voor 0485-Techniek?

Joppe: “Al van jongs af aan ben ik bezig met licht en geluid. Ik experimenteerde met geluidssets, (film)camera’s en lampen. Nadat ik een opleiding daarin had gevolgd, werkte ik als licht- en geluidstechnicus en projectmanager in de evenementenwereld. Later ging ik aan de slag als accountmanager bij een distributeur van speakers en geluidsinstallaties. Ondertussen deed ik als zzp’er ervaring op in domotica en (camera)beveiliging. Dat beviel zo goed, dat ik vorig jaar besloot om me daar volledig op te focussen. Zo ontstond 0485-Techniek. De naam zegt het al, ik ben voornamelijk actief in deze regio.”

Slim en veilig automatiseren

Waarvoor kunnen we bij 0485-Techniek terecht? “Mijn doel is om particulieren en bedrijven te ontzorgen in domotica (huisautomatisering), netwerk en wifi, (camera)beveiliging en audiovisuele oplossingen. Zodat mensen niet méér energie verbruiken dan nodig is, meer comfort ervaren en verzekerd zijn van een veilig huis of bedrijf. Je kunt bij mij onder meer terecht voor een systeem waarmee je je verwarming, verlichting en muziekinstallaties automatiseert. Maar ook voor (camera)beveiligingssystemen, betere wifi en advies over audiovisuele apparatuur. Verder help ik bedrijven met de inrichting van hun netwerken, zodat servers, pc’s en printers en andere apparaten goed (en veilig) functioneren.”

Domotica is hot

De vraag naar oplossingen voor domotica groeit. Joppe vertelt wat er allemaal mogelijk is: “Met domotica kun je via een app instellen dat je huis of bedrijf in élke ruimte de perfecte binnentemperatuur heeft. Of dat je met een slimme schakelaar een avondmodus kan instellen, met gedimde verlichting en zachte muziek. Het is zelfs mogelijk om een vakantiemodus in te stellen, waarbij de verlichting en muziek af en toe aanstaan, zodat het voor inbrekers lijkt alsof je gewoon thuis bent. Domotica is ook voor rondom het huis, zoals automatische besproeiing in de tuin of een elektrische poort. Bijna alle oplossingen zijn in één systeem te koppelen, maar ook los te bedienen.”

Flexibel en altijd in de buurt

Inmiddels weten steeds meer bedrijven en particulieren 0485-Techniek te vinden. Joppe noemt enkele voorbeelden van projecten: “Ik heb al diverse elektrische poorten, (camera)beveiligingssystemen en domotica-oplossingen geïnstalleerd. Verder bied ik klanten persoonlijke support, ook buiten kantooruren. Zo hielp ik laatst een gezin met spoed aan een nieuwe internetinstallatie, nadat de bliksem was ingeslagen. Niets is zo vervelend als je dan lang moet wachten op hulp.”