Foto: Cockie Kremers

Zondag 28 februari is het zoals elke zondag tussen 12.00 uur en 14.00 uur bij L.O.M.-radio weer tijd voor Het 12uurtje. Tom Raaijmakers en Corné Kremers informeren in dit gezellige lunchprogramma weer iedereen over hetgeen er leeft en speelt in de gemeente Mill en Sint Hubert. Maar ook is er aandacht voor hetgeen er elders in het Land van Cuijk te beleven is. Daarnaast is er leuke muziek, een prijsvraag en elke week opnieuw weer onverwachte ontwikkelingen en nieuwtjes.

Justin Arnts uit Langenboom woont in Amsterdam en is redacteur bij een televisieproductiemaatschappij. Zij maken o.a. Rooijakkers over de Vloer, De Alarmcentrale, Promenade en Klikbeet. Eerder werkte Justin ook mee aan programma’s zoals Mr. Frank Visser en Shownieuws. Hoe hij in dit vak terecht is gekomen hoort u in Het 12uurtje, want dan bellen Tom en Corné met Justin.

Op 17 maart worden ook in onze gemeente de Tweede Kamer verkiezingen gehouden. Over de speciale coronamaatregelen die hiervoor worden getroffen praat men in Het 12uurtje met burgemeester Walraven. Ook de stand van zaken rond de gemeentelijke herindeling en de kernendemocratie komt aan de orde.

Je eigen woon- en leefomgeving schoonhouden. Dat klinkt logisch maar toch doen veel mensen dat niet. Margo vd Steeg uit Wilbertoord echter wel. Zij riep in De Neije Krant van vorige week iedereen op dit ook te doen. Wat haar drijfveer is zich hiervoor in te zetten hoort u in Het 12uurtje.

Sportscholen zijn voor binnensport nog gesloten. Maarten van Kempen gebruikte deze periode om Fitland Mill aan te passen naar het nieuwe normaal. Ruimtes zijn groter geworden en extra voorzien van ventilatie. Maar ook zijn er banen gerealiseerd voor padel tennis. Over sportscholen nu en in de toekomst bellen Tom en Corné met Maarten.

Koen Linders in Sint Hubert verkoopt Brabantse zoete aardappelen. Een product van de Agro proeftuin de Peel. Bert Aasman uit Wanroij zal in Het 12uurtje meer vertellen over deze proeftuin, waarom ze hier mee begonnen zijn en wat zij zoal telen.

Maar ook is er een nieuw Pim Pam Pret spelletje waaraan alle luisteraars deel kunnen nemen, is het Elvis-Time en bellen Tom en Corné met de winnaar van De Neije Krant prijsvraag. Zie voor meer info over dit programma ook www.het12uurtje.nl.