Eind vorig jaar is het idee ontstaan om in het Land van Cuijk een Herenboerderij te starten. Herenboer ben je samen met tweehonderd andere mensen uit de regio. Dit betekent elke week verse groente van het seizoen, fruit, eieren en voor wie wil vlees en vleeswaren. Dat komt van je eigen boerderij, geproduceerd door je eigen boer. Inmiddels hebben veel mensen enthousiast gereageerd en is er een initiatiefgroep gestart.

“Begin februari zijn we met een groep van dertien mensen online bij elkaar gekomen om vorm te geven aan Herenboeren Land van Cuijk”, zegt Doreen de Hoog uit Sint Anthonis, die een van de initiatiefnemers is. “Tijdens deze eerste bijeenkomst stonden de kennismaking met het concept Herenboeren en met de andere aanwezigen centraal. Een groep van zeven mensen heeft aangegeven tijdens de eerste fases van het project de kar te willen trekken. Hiermee is de initiatiefgroep een feit.“

Voor Cor Baaij uit Boxmeer is het heel helder waarom hij zich heeft aangemeld als een van de kartrekkers van Herenboeren Land van Cuijk, “Dit is voor mij bij uitstek een project waarbij de kracht kan worden aangetoond van het samen doen en het brengen van balans en groei in zowel de natuur om ons heen als onszelf. Alle veranderingen die in de samenleving moeten plaatsvinden beginnen van onderaf. Uit het kleine komt het grote voort.”

De komende tijd gaat de initiatiefgroep de verschillende mogelijkheden voor een herenboerderij onderzoeken. “Binnen het concept Herenboeren zijn verschillende uitwerkingen mogelijk.”, geeft Cor aan. “Wij gaan zoeken naar de uitwerking die het beste past bij het Land van Cuijk. Daarnaast starten we met het werven van mensen die straks Herenboer willen worden. Dat de initiatiefgroep qua samenstelling (man en vrouw, leeftijd, achtergrond, interesse en ervaring) gevarieerd is, gaat ons enorm helpen om dit project tot een succes te maken.”

Heb je interesse om Herenboer te worden, of wil je geheel vrijblijvend op de hoogte gehouden worden van dit project? Stuur dan een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..