LVCNieuws.nl is het nieuwe mediaplatform van de drie huis-aan-huiskranten DeBoK, De StieR en de Neije Krant. Met dit initiatief versterken deze lokale kranten elkaar maar bereiden zij zich ook voor op de komende herindeling tot de nieuwe gemeente Land van Cuijk.

“Wij gaan nauwer samenwerken op het terrein van de redactie, zoals het nieuws en de achtergronden. Onze kranten blijven echter lokaal. De gemeente Mill en Sint Hubert houdt haar eigen, vertrouwde Neije Krant en zo blijven ook DeBoK in de gemeenten Boxmeer en Sint Anthonis en DeStieR in gemeente Cuijk zelfstandige kranten. Een lokale krant moet lokaal blijven, dichtbij de burgers, gemaakt voor en door de mensen in en uit onze regio”, zeggen uitgevers Corné Kremers en Ron Bäumler.

“Voorop staat dat de eigen identiteit van de afzonderlijke titels blijft zoals deze nu is. Door verder samen te werken versterken wij onze drie kranten. Een mooie kruisbestuiving om nog betere nieuwskranten te kunnen brengen nu en straks in onze nieuwe gemeente.”

Een concreet uitvloeisel van de samenwerking is het nieuwe mediaplatform LVCNieuws.nl. Hier vinden onze lezers, burgers, gemeenten, instellingen, ondernemers, bedrijven en adverteerders de belangrijkste informatie over het aanleveren van redactie, nieuws- en persberichten en tips, maar ook over het adverteren in de drie lokale kranten.

De drie kranten verschijnen huis-aan-huis in het toekomstige gebied van de nieuwe gemeente Land van Cuijk. “Onze kranten boordevol echt lokaal nieuws, achtergronden, interviews, informatie en advertenties valt ook straks als vanouds bij onze inwoners op de deurmat”, aldus Bäumler en Kremers. “Gezamenlijk informeren we in 29 dorpen van de nieuwe gemeente Land van Cuijk via ruim 35.000 brievenbussen bijna 80.000 inwoners.”

De komende tijd werken de drie kranten aan een plan de campagne en concrete uitwerking van het platform en de samenwerking. Een concreet voorbeeld van de samenwerking is straks in november de uitgave van een heuse verkiezingskrant, met alle informatie over de politieke partijen die een plekje hopen te verwerven in de nieuwe gemeenteraad. Maar ook denkt men aan andere gezamenlijke specials over bijvoorbeeld wonen, tuinen en uitjes in het Land van Cuijk.

Corné Kremers over eventuele samenwerking met andere media: “De Neije Krant werkt op dit moment intensief samen met de Lokale Omroep Mill. Mogelijk kan dit straks ook met de nieuwe Streekomroep Land van Cuijk waarin de huidige omroepen in Mill en Land van Cuijk samen zullen gaan. Maar misschien zijn er nog meer mooie samenwerkingen te bedenken.”

Kijk voor meer informatie over wie, hoe, wat en waarom op www.lvcnieuws.nl.