Foto: Cockie Kremers

Op woensdag 17 maart aanstaande worden de Tweede Kamer verkiezingen gehouden. Zo ook in de gemeente Mill en Sint Hubert. Maar het zijn qua organisatie wel totaal andere verkiezingen dan alle andere verkiezingen. “We hebben net als andere keren wel zes stembureaus,” vertelt burgemeester Walraven. “Maar het zal niemand verbazen dat er in zorgcentrum Aldenhorst dit keer geen stembureau is. Dit zal deze keer in sporthal de Looierij plaatsvinden.”

Landelijk kan iedereen vanaf zeventig jaar per brief stemmen. In het gemeentehuis in Mill zal van 10 tot 17 maart een speciale afgifte bus bij de receptie staan waar deze brieven in kunnen, maar ook kunnen ze per post worden opgestuurd. Hiervoor is een gratis antwoordnummer in het leven geroepen. “Voor bewoners van zorgcentrum Aldenhorst die het spannend vinden om naar de brievenbus te gaan of laten gaan komt er op maandag een stembus in Aldenhorst staan, zodat men niet de deur uit hoeft.” Verder kunnen kwetsbare kiezers ook op maandag 15 of dinsdag 16 maart hun stem uitbrengen. “Hiervoor richten we die dagen een stembureau in bij Cultureel Centrum Myllesweerd van half acht in de ochtend tot negen uur in de avond.”

Daarnaast zijn er op woensdag 17 maart, de dag van de verkiezingen op alle zes de stembureaus in onze gemeente in plaats van drie nu vier stembureauleden. Hier zal bij binnenkomst gevraagd worden naar de gezondheid en is er extra begeleiding. “Verder zijn er posters met de regels, looproutes, zijn er pompjes om te desinfecteren, mondkapjes zijn verplicht, de afstand van de stemhokjes zijn vergroot en het aardige is, ieder zal een eigen rood potloodje krijgen en dit mag men ook mee naar huis nemen.”

Burgemeester Walraven roept iedereen op vooral toch te komen stemmen. “We hebben altijd een hoog opkomstpercentage in onze gemeente. Het is belangrijk om je stem uit te brengen en met alle aanvullende maatregelen hoop ik dat onze inwoners daar vertrouwen in hebben en massaal hun stem uit komen brengen.”