Inge van Dijk uit Gemert is duidelijk: “Bouwen, bouwen, bouwen! De woningmarkt is wat mij betreft met afstand het belangrijkste onderwerp van de komende verkiezingen. Wij willen snel meer woningen in de hele provincie”

Te weinig gebouwd

Gezien de sterk toegenomen woningvraag moeten we een flinke inhaalslag maken. Jongeren vinden geen woning en kunnen niet zelfstandig of samen een thuis vinden. Ouders met gezinsuitbreiding kunnen niet doorstromen naar een gezinsvriendelijke woning. En ouderen kunnen niet doorstromen naar een gelijkvloerse, vaak kleinere woning “ Zowel de landelijke, de provinciale én lokale overheid moet simpelweg zorgen dat mensen een betaalbaar dak boven hun hoofd hebben in een huis dat hun past en op de locatie die ze willen, bijvoorbeeld in de buurt van hun werk, familie of vrienden. Van alle mensen die dat nu niet hebben maakt het CDA een topprioriteit” aldus van Dijk.

In 10 jaar naar 1 miljoen nieuwe woningen

Er moet extra capaciteit bij gemeente gecreëerd worden om tot bouwen te komen. Hiervoor zijn meer vakmensen nodig, maar ook financiële middelen. Met een Nationaal Woonplan gaan we binnen 10 jaar naar 1 miljoen nieuwe woningen.

Woningbouw in het Land van Cuijk

Inge van Dijk is hoogstpersoonlijk in het Land van Cuijk op onderzoek uitgegaan om verschillende bouwlocaties te bekijken, en om te overleggen met lokale CDA-ers om de bouwambities ook op lokaal niveau kracht bij te zetten. “Binnen het Land van Cuijk gaan we ook vol inzetten op nieuwe woningen. De komende 10 jaar willen we dat er 6.000 nieuwe woningen worden gebouwd”.