Regelmatig plaatsen we in De Neije Krant en op inmill.nl foto’s en artikelen uit het archief van Toon Willems. Dit onder de titel Mill van toen.

Hebt u ook leuke foto’s voor deze rubriek? Denk aan familie- groep- of clubfoto’s uit het verleden, foto’s van gebeurtenissen in Mill of andere foto’s die mooi zijn om te bewaren en publiceren, mail deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deze keer een foto van café Heijs aan de Schoolstraat in Mill, op de plek waar nu de rotonde ligt van de Schoolstraat, Beerseweg, Karstraat en Hoogstraat. De foto is van mei 1967. Café Heijs werd aangestoken, zo was het afbreken van dit pand ook meteen een mooie oefening voor het Millse brandweerkorps. Op de zolder van het café lagen vele volle spaarkaarten van de zegelvereniging, later de winkeliers- en ondernemersvereniging. Door deze brand werden deze kaarten op een effectieve manier vernietigd. Dit alles trok heel wat toeschouwers. Hierna was café Heijs nog vele jaren te vinden aan de Schoolstraat 12, daar waar nu de woningen van de Brouwershof staan.
Bron foto: Hermsen Fotografie

Meer van dit soort foto’s bekijken? Bezoek dan de Facebookpagina van Toon Willems onder de naam Mill van toen.