GGD Hart voor Brabant bereidt de opening voor van een nieuwe vaccinatielocatie. Naar verwachting opent de nieuwe locatie medio maart. Dit keer in Sportcentrum 't Hoogkoor aan de Koorstraat 1 in Boxmeer. Hiermee wordt de vierde vaccinatielocatie in de regio Hart voor Brabant een feit. Eerder opende GGD Hart voor Brabant een locatie in Veghel, in de Brabanthallen in Den Bosch en in het Willem II stadion in Tilburg.

Aantal bezoekers per dag

Vanaf de opening begint GGD Hart voor Brabant op de nieuwe locatie in Boxmeer naar verwachting met het vaccineren van ongeveer 200 personen per dag. Dit zijn in eerste instantie mobiele, thuiswonende ouderen en zorgmedewerkers. In de loop van de tijd worden er meer doelgroepen gevaccineerd. Naarmate er meer vaccin beschikbaar is, worden er ook meer personen per dag gevaccineerd. De locatie in het sportcentrum in Boxmeer wordt ingericht met 8 priklijnen en is daarmee op termijn geschikt voor circa 900 vaccinaties per dag.

Openingstijden

De vaccinatielocatie in Boxmeer is in eerste instantie zeven dagen per week geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur. Zodra er meer vaccin beschikbaar komt en de GGD Hart voor Brabant meer mensen per dag kan vaccineren, kunnen de openingstijden worden verruimd. Naar verwachting blijft deze locatie tot september in gebruik.

Bereikbaarheid

De locatie in Sportcentrum 't Hoogkoor in Boxmeer is gekozen vanwege de bereikbaarheid, goede parkeermogelijkheden en de mogelijkheid tot voldoende opschaling. Het parkeren van auto’s en fietsen kan voor de deur. Een bushalte ligt op loopafstand van de vaccinatielocatie. De locatie is goed toegankelijk voor rolstoelen en rollators. Ook zijn er rolstoelen op de locatie beschikbaar.

Vaccinatie bij de GGD

Mensen kunnen zich alleen op afspraak laten vaccineren. Iemand die van de huisarts, werkgever of van het RIVM een uitnodiging heeft gekregen voor een coronavaccinatie bij de GGD, maakt een afspraak via het landelijke telefoonnummer in de uitnodigingsbrief. Bij het maken van de afspraak kan degene – op basis van beschikbaarheid – zelf kiezen naar welke locatie hij/zij gaat.

Meer informatie

GGD Hart voor Brabant vaccineert doelgroepen op basis van de landelijke vaccinatiestrategie. Op www.coronavaccinatie.nl staat een tijdlijn welke doelgroep wanneer aan de beurt is voor een vaccinatie. Ook is daar algemene informatie te vinden. Voor vragen over de coronavaccinaties of het coronavirus is het landelijke nummer 0800-1351 (dagelijks van 8.00 tot 20.00 uur) beschikbaar.