Kandidaat Tweede Kamerlid Inge van Dijk uit Gemert-Bakel, is met plek 4 de hoogste nieuwkomer op de kandidatenlijst van het CDA. De lokale CDA fractie staat achter Inge van Dijk. Namens hen staat Mark Janssen uit Wilbertoord als lijstduwer op plek 65.

Mark Janssen: ‘We kennen Inge al langere tijd. Ze is een echte doorzetter, laat niet snel los en draait er niet om heen. Ze maakt zich hard voor de thema’s waar het in Brabant om draait; de Brabantse economie, een overheid die staat voor de bescherming van onze burgers en flink meer woningen voor jong en oud.

Een warm hart voor onze dorpsharten

Vorige week bracht Mark Janssen samen met Inge van Dijk, minister van Financiën Wopke Hoekstra en staatssecretaris Mona Keijzer een bezoek aan MFA Knillis in Vortum Mullum. Tijdens dit gesprek heeft Eigen Kweek uit Langenboom een presentatie gegeven over het proces, de aandachtpunten en de successen rondom het dorpsplan Langenboom.

Tijdens dit gesprek is vooral aangetoond hoe belangrijk de kracht van kleine kernen is. Van Dijk: ‘We moeten deze sterke dorpen vooral stimuleren en ondersteunen, de kracht van vrijwilligers en lokale ondernemers bij dit soort projecten is goud waard’.

Bouwen, bouwen, bouwen!

‘Er is een schreeuwend tekort aan betaalbare woningen! Zowel jong als oud kunnen op het moment nauwelijks een betaalbaar of geschikt thuis vinden. Daarom willen we 1 miljoen woningen bouwen tot 2030, waarvan 25% voor starters. Ook de bouw van senioren draagt bij aan doorstroming op de woningmarkt. Ik ben samen met CDA’ers uit Mill, Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord op pad geweest, om woningbouw locaties en creatieve ideeën letterlijk en figuurlijk in kaart te brengen’

Vóór de hardwerkende Brabander

‘Van Dijk; We mogen trots zijn op de vele familiebedrijven die wij in Brabant hebben en zich kenmerken door hard werken, focus op innovatie en oog voor de omgeving. Daarom moeten we ervoor zorgen dat hardwerken weer gaat lonen. We moeten inzetten op toekomstbestendige banen.

We willen een forse lastenverlaging voor middeninkomens en bieden extra steun voor kleine ondernemers. Hardwerken moet ook weer lonen voor onze hardwerkende boeren. De overheid mag niet sollen met onze boeren. Deze families moeten een eerlijke prijs en een eerlijk perspectief krijgen voor hun harde werk. Met uw stem wil ik in Den Haag opkomen voor de hardwerkende Brabander!’

www.cdamill.nl