Zanger en entertainer René le Blanc is ongetwijfeld het gezicht van het SBS6 programma Ik geloof in mij. Deze goedlachse en zeer spontane rasartiest was afgelopen zondag 14 maart (telefonisch) te gast in het L.O.M.-radioprogramma Het 12uurtje. Vanaf het moment dat René te zien was op Tv stroomde de verzoeken voor optredens binnen. “Als ik afgelopen weekend had mogen optreden en dan kijk tot eind december, dan staan er ruim 240 optredens.”

Het succes van het programma Ik geloof in mij en vooral het succes van hem zelf had hij niet aan zien komen. “Nee zeker niet. De laatste 7 of 8 jaar draai ik ontzettend goed mee en heb ik gemiddeld tussen de 100 en 120 optredens per jaar verspreid door Nederland, België en Duitsland. Het enige wat ik wilde bereiken via dit programma is een beetje meer erkenning krijgen in Nederland en wat meer optredens op grotere festivals binnen zien te slepen. Maar wat er nu gebeurde is heel onwerkelijk voor Jolanda en mij. Natuurlijk zijn we super trots, maar we hadden dit beslist niet aan zien komen.” Ook waarom juist René uitsteekt boven alle andere artiesten in het programma kan hij niet verklaren. “Ik zeg vaak tegen de collega’s in het programma, ik bepaal niet wat er wordt uitgezonden dat doen de programmamakers. Misschien dat ik door mijn openheid en de persoon die ik ben, dat ik daarom naar voren wordt geschoven. Ik heb er verder ook geen verklaring voor.”

In het interview vertelt René ook uitgebreid over de nieuwe muziek die er aan zit te komen, plannen voor een theatertour en zijn contract wat hij onlangs tekende bij Talpa. Beluister het hele interview via de podcast van Het 12uurtje op o.a. Spotify of Apple podcasts. Ook op de podcastpagina op www.het12uurtje.nl is het interview terug te horen.