Regelmatig plaatsen we in De Neije Krant en op inmill.nl foto’s en artikelen uit het archief van Toon Willems. Dit onder de titel Mill van toen.

Hebt u ook leuke foto’s voor deze rubriek? Denk aan familie- groep- of clubfoto’s uit het verleden, foto’s van gebeurtenissen in Mill of andere foto’s die mooi zijn om te bewaren en publiceren, mail deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deze keer een collage uit 1971 van de melkfabriek en voor sommigen de romfabriek aan de Spoorstraat. Nu staat hier de Boerenbond. In de jaren 60 kwam hier best veel jeugd, die reden dan met de tractor mee om de melk op te halen bij de boeren en deze dan te lossen bij de melkfabriek. De gebroeders van Duren en Jo Vloet waren wel bekenden die er veel kwamen. De jeugd mocht dan de melkbussen op de band zetten en naar binnen duwen. Ook maakten ze hier boter in de volksmond werd dit dan ook de botterfabriek genoemd. Daarnaast produceerden ze er lekkere chocolade en vanillevla, de flesjes van een halve liter waren wel geliefd bij de jeugd uit de opslag.
Bron foto’s: Hermsen Fotografie

Meer van dit soort foto’s bekijken? Bezoek dan de Facebookpagina van Toon Willems onder de naam Mill van toen.