Door de coronamaatregelen zijn er weinig activiteiten voor jongeren mogelijk. Dat is niet goed voor hun fysieke én mentale gezondheid. De gemeenten in het Land van Cuijk maken zich hier zorgen over en wil extra aandacht aan deze groep besteden. Mede vanuit het actieprogramma 'Jeugd aan zet' organiseert Welzijnsorganisatie Sociom allerlei (online) activiteiten voor de jeugd. Nu het weer beter wordt, worden ook weer buitenactiviteiten georganiseerd. Alle activiteiten passen binnen de geldende RIVM-maatregelen.

Sociom ondersteunt bij organisatie jongerenactiviteiten

Sociom zet maximaal in op datgene wat wel mogelijk is en maakt een overzicht van alle activiteiten die door verschillende organisaties in een gemeente, zoals sport- of muziekverenigingen, stichtingen, scholen, worden georganiseerd. Ook vrijwillige initiatieven zijn van harte welkom. Dankzij de bijdrage van de Rijksoverheid is het mogelijk om voor activiteiten van jongeren financiële ondersteuning te krijgen. Sociom voert, op verzoek van de gemeenten in het Land van Cuijk, deze regeling uit.

Heeft u een mooi initiatief?

Heeft u of uw organisatie ook een leuk idee voor de jeugd? Neem dan voor meer informatie en de mogelijkheden contact op met de jongerenwerker van Sociom, die actief is bij u in de buurt. Kijk op www.sociom.nl voor de juiste contactgegevens.

Materialen lenen

Naast financiële en/of praktische ondersteuning kunnen verenigingen en organisaties ook materialen lenen bij Sociom voor het organiseren van een online evenement. Te denken valt aan een webcam, ringlamp, microfoons, etc. U kunt daarover contact opnemen met jongerenwerker Timothy van Oss via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-82347834.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten de komende weken, volg Sociom dan op social media.