De online Gooise Vrouwen Bingo op zaterdag 20 maart was een groot succes. “We waren de hele week druk met prijzen ophalen. Grandioos hoe alle bedrijven in deze toch bijzondere tijd met ons meedachten en mooie prijzen schonken voor het goede doel”, zegt Jolande van de Wiel uit Wilbertoord.

Samen met dochter Heleen van de Wiel en schoondochter Marloes van Berlicum organiseerde ze een online bingo om geld in te zamelen voor KWF. Met het familieteam Carin doen ze met BIG Challenge, farmers against cancer, mee aan Alpe ‘d’HuZes. BIG Challenge legt de lat hoger en heeft als doel 5000 euro per deelnemer in te zamelen. “Ook daar hebben we wel wat zenuwen van gehad”, vertelt Jolande. “Maar gelukkig worden we door de organisatie van vaste vrijwilligers, zoals Antoine en Monique van Loon die al jaren meedoen, geholpen met ideeën, uitzetten van acties, PR etc.”

De online bingo kaarten vlogen de laatste weken de deur uit. Voor het online streamen en camerawerk stonden Wim van Melis, Cas en Valerie Aben uit Wilbertoord paraat. “Daar waren we heel blij mee, dat is ook een vak apart”, zegt Jolande die sinds kort verhuisd is van Sint Hubert naar Wilbertoord.

Het komische duo Koen van Berlicum en Marion van Sleeuwen zorgde voor hilariteit en positiviteit voor de camera. De eerste bingowinnaars kwamen live in beeld. “Achter de schermen stonden wij met drieën de bellers, die ook bingo hadden, te woord en de prijzentafel raakte snel leger”, zegt Heleen van de Wiel. Familie en vrienden uit Elshout en omgeving, waar Carin, schoonzus van Jolande, woonde, deden ook massaal mee. Op zondag volgde een ritje die kant uit om de prijzen daar te verdelen. “We doen het graag. Zo zetten wij onmacht om in kracht. Voor Carin is het helaas te laat maar we met onze bijdrage kunnen we onderzoek naar kanker weer een stap verder helpen”, zegt Marloes van Berlicum.

Het was een gezellige digitale avond met 282 deelnemers vanaf Venlo tot Friesland, verdeeld over 7 provincies. De beauty bonnen, huidverzorgingsproducten, sapcentrifuge, APK bon, smulpakketten, weekendje Wisbroek en vele andere mooie prijzen zijn bij de winnaars.

Team Carin bedankt hun sponsoren voor hun gulle giften en natuurlijk ook de deelnemers. BIG Challenge heeft, ondanks corona, al 1.045.446 euro opgehaald. Kanker stopt niet door corona en geld voor onderzoek blijft hard nodig.