Sinds een klein jaartje heeft kinderopvang Spring IKKE iets nieuws, de beweegvloer!

Bewegend leren

De wetenschap is duidelijk: bewegen heeft een groot positief effect op de fysieke en mentale gezondheid van kinderen, én op hun leerprestaties. Voor een optimale kindontwikkeling is bewegend leren dus onmisbaar. Er zijn genoeg redenen om bewegend leren toe te passen. Kijk voor meer informatie op de site van Springlab.

We verweven de beweegvloer bijna dagelijks in ons dagprogramma, naast het bewegen buiten. Het leuke is ook dat de beweegvloer spellen heeft in allerlei thema's die aansluiten bij ons VVE programma Uk en Puk.

De afgelopen weken was het thema KNUFFELS! De beweegvloer heeft een spel “kliederen met knuffels”, wat perfect bij het thema aansluit. Puk zijn knuffels kliederen met verf, alles zit onder. We moeten met elkaar de knuffels zoeken want ze moeten in bad. Allereerst komen de voetstappen van de beer, de giraf en de kip. Deze lijken niet op elkaar. We volgen de voetstappen en maken de vloer schoon door deze voetstappen weg te vegen. Dan komen we uit bij een voorwerp. Puk vraagt ons waar de knuffel zit. Bijvoorbeeld: Zit de beer onder de kast? Is de beer achter de deur? (achter, in, onder, op,enz) Als we de knuffel gevonden hebben komt Puk deze halen en zet hem in bad. Nadat alle knuffels in bad zitten gaan we daar een kijkje nemen, maar oh nee we zien ze niet meer. Alles zit vol met zeepbellen, zoek de knuffels! We springen, stampen en slaan alle bellen stuk. Gevonden! De knuffels zijn moe geworden van het badderen en dus gaan ze lekker met Puk naar bed. Komen jullie er ook bij liggen?? Oh en wie maakt het lampje even uit?

Net zoals bij ieder spel van de beweegvloer, begint ook dit spel met een introductie door Puk. Puk zingt een liedje en maakt er bewegingen bij. De kinderen worden uitgedaagd met hem mee te doen.

Na de introductie volgt een korte inleiding op het spel en door het gehele spel heen zal Puk steeds uitleggen wat de bedoeling is, benoemt Puk wat er te zien is en middels vragen zal hij de kinderen stimuleren om Puk te helpen of na te doen. Soms moeten kinderen samenwerken om de opdracht te behalen. Naast de motorische ontwikkeling is de beweegvloer dus ook nog eens goed voor de taal-, cognitieve- en sociaal-emotionele ontwikkeling!

Wil jij ook genieten van alle leuke activiteiten bij Spring IKKE, meld je dan snel aan!

Voor meer informatie over Spring kinderopvang kunt u terecht op onze website: www.springkinderopvang.nl.

Indien u geïnteresseerd bent in de opvang voor uw kind(eren) kunt via de website onder het kopje rondleiding aanvragen deze invullen, zodat er een rondleiding gepland kan worden. Ook kunt u voor informatie bellen met de locatie: 088-208 84 37/ 088-208 84 38.