Heeft u een corona infectie gehad? Dan hopen we dat het goed gaat met u. Er zijn echter mensen die door een corona infectie ziek thuis geweest zijn of een ziekenhuisopname gehad hebben en daar klachten aan overgehouden hebben.

Veel voorkomende klachten zijn: hoesten, vermoeidheid, benauwdheid, kortademigheid, verminderde conditie, verminderde spierkracht, spierpijnen, pijn op de borst, hoofdpijn, concentratieproblemen, geheugenproblemen, angst, slaapproblemen. Dit kan weken tot maanden aanhouden met soms periodes van flinke terugval en kan forse belemmeringen geven in het dagelijkse leven.

Voor klachten na een corona infectie kunt u behandeld worden door een longfysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in de behandeling van coronapatiënten. In onze praktijk is dat Marja Vos. Met ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen, opbouw van kracht en conditie en advies helpt ze uw klachten te verminderen. Zo nodig werkt ze samen met een geriatrisch fysiotherapeut, psychosomatisch fysiotherapeut, dietist, ergotherapeut, logopedist, psycholoog.

Vanuit de zorgverzekering is er een vergoeding beschikbaar. U heeft wel een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.

Wilt u meer weten over de therapie en/of vergoeding kunt u bellen naar Marja Vos, Fysiotherapie Mill. Telefoon: 0485-451107.