Zondag 4 april, 1e Paasdag is er zoals elke zondag tussen 12.00 uur en 14.00 uur bij de Lokale Omroep Mill weer Het 12uurtje. In dit radioprogramma niet alleen de juiste muziek, maar ook tal van (telefonische) interviews over de meest uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast spelen de programmamakers elke uitzending met de luisteraars Pim Pam Pet, is het Elvis-Time en wordt de winnaar van De Neije Krant prijsvraag bekend gemaakt en live in de uitzending gebeld.

Arie van Turnhout uit Mill is voorzitter van de Voedselbank Land van Cuijk. Landelijk gezien hebben voedselbanken meer klanten gekregen door de huidige coronacrisis. Maar is dit in onze gemeente ook zo en heeft de Voedselbank wel voldoende voedsel? Maar ook, wie kan er überhaupt terecht bij de Voedselbank? In Het 12uurtje hoort u er meer over.

Steeds meer mensen kiezen voor het laten begraven in de natuur. Karin Verwielen is werkzaam bij Landgoed de Mokerheide in Molenhoek. Zij geeft een toelichting wat Natuurbegraven precies is, hoe het in zijn werk gaat en waar dit zoal kan.

Op zaterdag 10 april kan in de gemeente Mill en Sint Hubert weer kleding worden ingeleverd. In Langenboom is het parochiecentrum hier de organisator van. In Mill, Sint Hubert en Wilbertoord wordt dit gedaan door de Millse Missievrienden. Henk Ermers zal in Het 12uurtje vertellen waarom inleveren op 10 april beter is dan kleding en stoffen in de speciale kledingcontainers te gooien.

Thomas van der Meer is de lijsttrekker van D66 Land van Cuijk. Op 24 november worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden voor de nieuwe gemeente Land van Cuijk die op 1 januari 2022 van start gaat. Hierover en of Grave toch nog voor die tijd aan zal sluiten bellen ze in Het 12uurtje met Thomas.

Like de Facebookpagina van Het 12uurtje om niets te missen. Eerdere interviews zijn via de podcast van Het 12uurtje terug te luisteren. Ook staan deze op de podcastpagina op www.het12uurtje.nl.