Na het geweldige landelijke verkiezingsresultaat, waarbij D66 in het hele Land van Cuijk goed scoorde, is er nieuws voor de herindelingsverkiezingen van komend najaar. De leden kozen onlangs Thomas van der Meer unaniem tot lijsttrekker.

Hij is nu raadslid in Boxmeer voor de combinatiepartij PK, waarin hij D66 al vertegenwoordigde. Thomas van der Meer heeft zich deze periode energiek laten zien in de raad, werkgroepen, commissies en zeker ook voor de herindeling binnen het Land van Cuijk. Met deze ervaringen en zijn kenmerkende enthousiasme gaat hij D66 Land van Cuijk leiden richting herindelingsverkiezingen.

Ook de D66-fractie in Grave, die tevens deel uitmaakt van D66 Land van Cuijk, kon een belangrijk succes noteren bij de inwonersraadpleging over het al dan niet aansluiten bij de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Een overgrote meerderheid van de kiezers koos voor de aansluitoptie, waar de Graafse fractie samen met de overige oppositiepartijen zo hard voor gestreden had. Spannend wordt nu wanneer Grave zich daadwerkelijk aan kan sluiten bij de nieuwe gemeente.

De leden in het Land van Cuijk zijn nu volop bezig met het verkiezingsprogramma en de samenstelling van de kandidatenlijst. Er melden zich in de regio steeds meer leden aan. Landelijk kon D66 zelfs meer dan 1000 nieuwe leden in een week noteren. Wie mee wil bouwen aan een sterk D66 in en voor het Land van Cuijk is van harte welkom. Aanmelden kan via de landelijke site www.d66.nl, waarna de afdeling snel contact zal opnemen.