Vanavond, woensdagavond 7 april is er om 19.30 uur een extra raadsvergadering van de raden van de gemeente Boxmeer, Cuijk, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis. Deze is ook live via de Lokale Omroep Mill te beluisteren. Zie voor frequenties bij de diverse providers www.lokaleomroepmill.nl.

Op 17 maart gaf de meerderheid van de inwoners van de gemeente Grave aan dat zij aan willen sluiten bij de gemeente Land van Cuijk. Een krappe meerderheid van de Graafse gemeenteraad was daar geen voorstander van. Nu de inwoners via een referendum hun stem hebben laten horen, wil Grave het liefst per 1 januari 2022 aansluiten. Om dit mogelijk te maken moeten de 4 gemeenten die al langere tijd werken aan een gemeentelijke herindeling hier eerst toestemming voor geven.

Bij een positieve uitslag zullen zij de Eerste Kamer verzoeken om via een speciale wet dit ook daadwerkelijk mogelijk te maken. Als dit alles volgens plan verloopt, bestaat de gemeente Land van Cuijk per 1 januari 2022 uit 32 dorpen, 1 stad en ruim 90.000 inwoners. De gemeenteraad zal dan bestaan uit 37 gemeenteraadsleden, zonder de gemeente Grave zijn dat er 35. De gemeenteraadsverkiezingen staan voor woensdag 24 november op het programma.