De afgelopen jaren hebben we het veel drukker gekregen. Zeker in vergelijking met de generaties voor ons ‘moeten’ we veel meer. Mannen en vrouwen werken allebei en ook het gezinsleven en het huishouden staat niet stil. Bovendien willen we tijd overhouden voor een sociaal leven. Drukte kan je energie geven, maar wanneer ben je te druk? Stress en een slechte nachtrust zijn duidelijke signalen van te druk zijn. Je wilt koste wat het kost alle ballen in de lucht houden en als je to-do lijstje maar af is, komt het allemaal goed. Herken je dit? Neem een stapje terug en probeer meer te ontspannen. Chronische stress kan grote gevolgen hebben voor je gezondheid. Wees er op tijd bij.

Tips om te ontspannen

Een goede nachtrust is belangrijk om je batterij weer op te laden. Ook overdag is het belangrijk om een moment stil te staan. Al is het maar even in de tuin staan met je kopje thee en luisteren naar het geluid van de vogels. Ook yoga of mindfulness helpen je meer te ontspannen en echt even tijd voor jezelf te nemen. Probeer meer tijd voor jezelf in te plannen. Waar krijg je nu echt energie van? Al die sociale activiteiten, krijg je daar energie van of voelt het ook vaak als ‘sociale verplichtingen’? Probeer eens wat vaker nee te zeggen en bedenk wat je nu echt graag voor jezelf zou willen doen, maar waar je nu niet of te weinig aan toe komt. Zit je graag met een boek op de bank of zou je een nieuwe hobby op willen pakken? Investeer ook in je eigen behoeftes. Zo laad je je batterij weer op en kan je er op een ander moment weer voor je omgeving zijn.

Natuurlijke middelen om te ontspannen

Voldoende slapen is makkelijker gezegd dan gedaan. Wat als dat niet lukt en je uren naar het plafond ligt te staren? Je gaat wel op tijd naar bed, maar slapen lukt helaas niet. Zo sta je de volgende dag nog steeds niet uitgerust op. Er zijn natuurlijke middelen die je helpen te ontspannen en zo makkelijker in slaap te komen. CBG of cannabigerol is van nature aanwezig in hennepplanten. De CBG wordt aan de plant onttrokken en verwerkt tot olie. Deze CBG olie staat bekend om de ontspannende werking. CBG heeft geen verslavende werking en mag in Nederland gewoon verkocht worden.

Wat voor voordelen heeft CBG-olie?

CBG geeft je niet een high gevoel. Wel helpt het je bij het verbeteren van je nachtrust en ook kunnen depressieve klachten en angstklachten afnemen. De olie druppel je met een pipetje onder je tong en laat je even inwerken voordat je het doorslikt. Je begint met een kleine hoeveelheid en dit bouw je langzaam op. Het effect is niet meteen merkbaar. Dit duurt meestal een paar weken. Een natuurlijk middel om je te helpen ontspannen is zeker de moeite waard!