Elke zondag hoort u in Het 12uurtje bij L.O.M.-radio wat er leeft en speelt in en rond onze gemeente. Dat via (telefonische) interviews en ook bespreken de programmamakers amen de actualiteit. Verder is er uiteraard leuke muziek en zijn er tal van vaste onderdelen waaraan luisteraars actief deel kunnen nemen.

Noelle Beyne is coördinator bij NPO Campus in Hilversum. Dit is een organisatie waar DJ’s en presentatoren de fijne kneepjes van het radio vak leren. Wie daar zoal terecht kunnen en waaraan je moet voldoen om deze opleiding daar te kunnen volgen, hoor je in Het 12uurtje.

De gemeente Grave wil toch nog graag deel uit gaan maken van de gemeente Land van Cuijk. Dit blijkt uit een referendum wat op 17 maart werd gehouden onder inwoners. Wat wel en niet kan en of het mogelijk is dit per 1 januari 2022 te doen wordt in Het 12uurtje besproken met burgemeester Walraven.

De horeca heeft het ongetwijfeld erg lastig in deze coronatijd. Ad Heijs is een van de initiatiefnemers om een evenement in Mill te organiseren als steun voor de gezamenlijke kermis- en carnavalsfeesten. Dit alles onder de naam Mill draait door. In Het 12uurtje zal Ad het hoe en wat toelichten.

BiblioPlus is in onze gemeente op zoek naar extra vrijwilligers. Wat de taken zijn van vrijwilligers in de bibliotheek in Mill en welke tijd er in dat vrijwilligerswerk gaat zitten hoor je in Het 12uurtje. Dan bellen de programmamakers namelijk met BiblioPlus.

Verder is het uiteraard ook tijd voor Pim Pam Pet, is het Elvis-time en wordt er gebeld met de winnaar van De Neije Krant prijsvraag. Alle interviews zijn via de podcast van Het 12uurtje terug te luisteren en ook via de podcastpagina op www.het12uurtje.nl zijn ze te vinden. De hele uitzending is te horen op zondag tussen 12.00 uur en 14.00 uur, op vrijdag in de herhaling tussen 13.00 uur en 15.00 uur en is via uitzending gemist te beluisteren via www.lokaleomroepmill.nl.