Foto: Cockie Kremers

Tijdens de commissievergadering van afgelopen dinsdag 6 april werd er gesproken over de exploitatie en beheer van recreatiegebied de Kuilen in Langenboom. Dit ging vooral over het toezicht bij het zwemmen. Vanuit de provincie werd eerder al aangegeven dat dit toezicht beter ingevuld moest worden dan het vorige zwemseizoen. Zowel de gemeente als de belangstellende exploitanten van het strandpaviljoen zouden dit willen realiseren door de reddingsbrigade hiervoor in te huren. De noodzakelijke extra financiële middelen hiervoor wilde men genereren door betaald parkeren in te voeren.

Alle politieke fracties van de gemeente Mill en Sint Hubert gaven in de commissievergadering aan hier vooralsnog geen voorstander van te zijn. Men wilde eerst kijken naar andere mogelijkheden en voorlopig de financiële middelen als een tekort in de begroting verwerken. Ook omdat er nog andere zaken lopen zoals bijvoorbeeld het idee voor een vakantiepark, stelde de commissieleden voor het betaald parkeren nu los te zien van het zwemtoezicht en wat ruimer de tijd te nemen om naar de financiële dekking van het gehele recreatiegebied te kijken.

Het betaald parkeren zou overigens alleen gaan om parkeren op de grote parkeerplaats. Fietsen en parkeren op de kleinere parkeerplaats zou gratis zijn. Om betaald parkeren te realiseren wil men kiezen voor slagbomen waarmee met een pinbetaling de parkeerkosten voldaan kunnen worden.

Tijdens de commissievergadering vertelde wethouder Van den Boogaart dat er vorige week een kortgeding heeft plaats gevonden om de krakers in het clubgebouw van de crossclub weg te krijgen. De krakers waren bij het kortgeding niet op komen dagen. Van den Boogaart gaf aan het gevoel te hebben een sterke zaak te hebben, waardoor de krakers binnenkort gesommeerd kunnen worden om het gekraakte clubgebouw en de Kuilen te moeten verlaten.

Het agendapunt rond de exploitatie en beheer van recreatiegebied de Kuilen zal aanstaande donderdagavond 15 april tijdens de raadsvergadering worden besproken. Wie de nieuwe exploitant van het strandpaviljoen is, is nog niet bekend gemaakt. Het zwemseizoen start op 1 mei.