Foto: Kristel Beelen Mooi & Mooi Fotografie

Als zeer betrokken inwoners hebben Ad Berends en Mariëlla Bastiaans zich sinds kort aangesloten bij Liberaal LVC. Ze willen graag de inwoners van de dorpen Mill, Sint Hubert, Langenboom en Wilbertoord vertegenwoordigen in de nieuwe gemeenteraad Land van Cuijk. Ad en Mariëlla waren ruim anderhalf jaar geleden oprichters van en actieve leden bij het geslaagde Millse burgerinitiatief om de gemeente Mill en Sint Hubert aan te laten sluiten bij de gemeente Land van Cuijk.

Ad Berends heeft zich op veel fronten ingezet voor de gemeenschap van de gemeente Mill & Sint Hubert: 27 jaren lid vrijwillige brandweer, gemeenteraadslid, bestuurslid winkeliersvereniging, mede-initiator van diverse lokale en regionale evenementen zoals bv motorraces en 5 Hilbo etc.. Momenteel is Ad actief als enthousiaste medeorganisator van mooie events vanuit Ontdek Mill en in de regio als voorzitter van stichting ‘Een Goei Leven’.

Ad beschikt hierdoor over een uitgebreid netwerk en veel bestuurlijke en politieke ervaring.

Mariëlla Bastiaans is actief geweest binnen diverse functies op het gebied van Wonen, Zorg en Welzijn in het gehele Land van Cuijk. Zowel in Mill als in Boxmeer is zij als bestuurslid actief geweest in het verenigingsleven. Momenteel is ze werkzaam als Gebiedsmanager Uitvoering Sociaal Domein bij de gemeente Deurne.

“Mé Mekaar, Vúr Mekaar”

“Ik heb kennis gemaakt met de werkwijze en cultuur van Liberaal LVC toen ik met de actiegroep burgerinitiatief Samen sterk in één gemeente Land van Cuijk actief was”, vertelt Ad Berends. “Zij hebben ons, naast vele anderen, enorm gesteund met belangrijke informatie over het hoe en waarom van de herindeling. We konden mede daardoor steeds alles onderbouwen met steekhoudende argumenten. Toen daarnaast hun visie, uitgangspunten én de mensen bleken aan te sluiten bij mijn eigen ideeën over de toekomst van het Land van Cuijk en haar inwoners was de keuze snel gemaakt.”

“Ik wil me sterk maken voor een sociaal-liberaal gerichte aanpak, oplossingsgericht en verbindend waarbij natuur, mens en leef-geluk uitgangspunt zijn: Mé Mekaar, Vúr Mekaar!” geeft Ad Berends in onvervalst dialect aan.

“Vertrouwen!”

Mariëlla Bastiaans is al even overtuigend: “Na het grote succes van ons burgerinitiatief vond ik het erg belangrijk om onze uitgangspunten te borgen bij een partij waarbij ik dezelfde energie en gedrevenheid voel. Een partij die luistert naar de inwoners en die op basis van argumenten in gesprek gaat. Dat ervaar ik bij Liberaal LVC.

Daarnaast vind ik van allergrootst belang dat alle 33 kernen van het Land van Cuijk hun eigen identiteit, cultuur en kleur kunnen behouden. De mening van inwoners doet ertoe. Zij weten als geen ander wat er in hun kerkdorp en buurt speelt. Daar moeten wij met vertrouwen naar luisteren!’. Daar sta ik voor”, aldus een enthousiaste Bastiaans.

“‘Samen ons Land van Cuijk mooier maken’

Berends en Bastiaans zijn het roerend eens: “We willen graag kleur geven aan een toekomst waarbij we de gemeente Land van Cuijk en haar inwoners mooier en gelukkiger maken. We willen bovenal weten wat er leeft en wat de inwoners van het Land van Cuijk belangrijk vinden. Samen met inwoners werken aan gelijke kansen in gezondheid, onderwijs en ontwikkeling. Iedereen telt!

Wensen en ideeën voor onze kernen hebben we maar we horen vooral graag van u, wat zijn uw ideeën en oplossingen, wat staat er op jullie ‘programma’ voor de komende jaren?

Daar voelen we ons nu al zeer verantwoordelijk voor.

Men kan ons ten alle tijden benaderen, graag zelfs!”

(Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Lijsttrekker van Liberaal LVC Liesbeth van Heeswijk is natuurlijk verheugd met deze Millse versterkingen. “Met Ad krijgen we er een geweldige brok energie en ervaring bij. Met zijn passie , z’n ‘hart op de tong’ en gezonde nieuwsgierigheid blijft hij iedereen inspireren én dus betrekken. Mariëlla is echt iemand van ‘de schouders eronder zetten’ en dat doet ze op een positieve, vrolijke en enthousiaste manier. Mede door haar expertise in het sociale domein is ze van harte welkom.

Over de uitbreiding van Liberaal LVC in héél Land van Cuijk zegt Van Heeswijk: “onze groep breidt zich gestaag uit in de 33 kernen. We ontmoeten boeiende mensen met allerlei talenten en energie die samen iets moois willen van de nieuwe gemeente Land van Cuijk, daar blijven we ook voortdurend naar op zoek”. Vertegenwoordigers én ambassadeurs, inwoners uit de Land van Cuijkse samenleving zijn van harte welkom, want: “we willen geen besluiten nemen óver inwoners maar samen mét onze inwoners! Interesse, neem dan contact met ons op of met Ad of Mariëlla op”, aldus Liesbeth van Heeswijk.