Vanwege de Nationale Dodenherdenking op 4 mei zendt Omroep Land van Cuijk op dinsdagavond om 20:30 uur de voorstelling ‘In de schaduw van de rômfabriek’ uit.

‘In de schaduw van de rômfabriek’ is een herbeleving van bange dagen tijdens de Tweede Wereldoorlog in de buurtschap Sambeekse Hoek, in de huidige gemeente Sint Anthonis. De theatervoorstelling vertelt het verhaal van het leven van alledag, maar vooral ook van de moedige weerstand die het georganiseerde in deze Brabantse ‘uithoek’ verzet bood tegen de vijand.

Het verhaal loopt van de bezetting naar de bevrijding, met de onverwacht heftige nasleep. Het spel is realistisch, herkenbaar en biedt een mengeling van emoties als angst, humor, verdriet en trots. Om de herbeleving te verdiepen, worden de spelscènes omlijst met authentieke beelden uit de oorlog, die op een levensgroot scherm met pakkende muzikale ondersteuning worden getoond. Deze uitvoering is in 2017 in Sint Anthonis gespeeld, en werd opgezet door de Stichting Openluchtspel Oploo in samenwerking met de toneelclubs uit Oploo, Ledeacker en Westerbeek.

Omroep Land van Cuijk is te ontvangen via:
Ziggo digitaal 40
KPN, XS4ALL, Telfort (witte afstandsbediening) 1475
Telfort (zwarte afstandsbediening), Edutel, Fiber.nl, Stipte 2196
TriNed 521
T-Mobile 859
en online via www.omroeplvc.nl.