Lees je graag en wil je jouw passie voor lezen delen? Beheers je de Nederlandse taal en kun je je goed inleven in iemand anders? Geloof jij dat verbinding en educatie onderscheidend zijn voor de toekomst van een kind? Stap dan op de VoorleesExpress!

Met de VoorleesExpress kun jij een verschil maken voor een kind in je omgeving. BiblioPlus is op zoek naar creatieve vrijwilligers die met kinderen én de ouders aan de slag gaan. Gedurende de corona-maatregelen kijken we met jou hoe je op afstand, toch een kind kunt stimuleren in de taalontwikkeling. Je gebruikt je levenservaring, combineert deze met een webinar over interactief voorlezen, lees- en spreekplezier en maakt deel uit van de VoorleesExpress!

De VoorleesExpress is een dankbaar project, waarbij je als voorlezer niet alleen maar geeft, maar ook zelf veel voldoening ervaart. Beleef hoe de taal van een kind ontwikkelt en hierdoor meer in verbinding met anderen kan gaan.

In Boxmeer, Cuijk, Gennep, Bergen, Mill, Grave en Sint Anthonis starten binnenkort nieuwe voorleestrajecten. Wil jij ook bij een gezin thuis en/of online voorlezen? Meld je dan aan via www.biblioplus.nl/voorleesexpress.