Sinds vrijdag 30 april jl. kunnen wandelaars die houden van een stevige wandeling - met diepgang - hun hart ophalen. Die dag openden Zuster Angela, van het klooster Sint Josephsberg in Megen en Ina Adema, Commissaris van de Koning ‘Ons Kloosterpad’. Het pad loopt in 15 etappes door 330 km prachtig Brabants landschap en langs een vijftigtal kloosters. De wandelroute loopt in het Land van Cuijk onder langs (voormalige) kloosters in Velp, Sint Agatha en Boxmeer.

Pelgrimstocht

Ons Kloosterpad is ontworpen voor de wandelaar die rust en ruimte zoekt om tot zichzelf te komen. Het is een heuse Brabantse pelgrimstocht. Temeer omdat er ook tal van mogelijkheden zijn voor verdieping, met de beweegredenen en overtuigingen van de kloosterlingen als leidraad. Daarom is het bij sommige kloosters ook mogelijk te overnachten en om mee te draaien in het kloosterritme.

Bindboek, souvenirs en prentkaarten

Wat ook helpt om de wandelingen meer betekenis te geven is het stijlvol vormgegeven bindboek, een spirituele reisgids. Want naast alle informatie over de route en de bijzondere kloosters onderweg, geeft het bindboek wandelaars ook aanzetjes voor contemplatie en overpeinzingen. Net als de bijbehorende souvenirs en prentkaarten, door kunstenaars ontworpen, voor ieder klooster op het einde van een etappe. Als aandenken voor de wandelaar of als manier om de ervaringen onderweg te delen met familie en vrienden. Informatie over waar dit bindboek te bestellen is, vindt u via www.brabantskloosterleven.nl. U vindt daar ook informatie over hoe u aan routekaarten kunt komen.

Ons Kloosterpad op TV

Het Programma KRO-NCRV Kruispunt maakt twee bijzondere uitzendingen over Ons Kloosterpad. Kruispunt loopt samen met een aantal bijzondere pelgrims, die ieder hun eigen reden hebben om op pad te gaan. Bijzondere ontmoetingen die gaan over thema’s als verlies, vertrek, hoop, levensloop en inspiratie. De uitzendingen zijn op 17 en 24 mei op NPO 2 om ca. 22.50 uur.

2021 - Jaar Brabants Kloosterleven

Ons Kloosterpad is tot stand gekomen in het kader van 2021 - Het jaar van het Brabants Kloosterleven. Gedurende het hele jaar werken kloosterlingen en de provincie Noord-Brabant samen met tal van organisaties en vrijwilligers om de bijzondere band tussen Brabant en haar kloosters te vieren. Op de website www.brabantskloosterleven.nl is te zien wat er allemaal te doen, te proeven en te beleven is in het kloosterjaar. Daar is ook alle informatie over Ons Kloosterpad te vinden.