Foto: Ans Meulepas

Een nieuwe politieke partij is geboren: Team Lokaal. Locatie van bekendmaking: Doe boerderij An ’t Hoag, in Rijkevoort- de Walsert. Geografisch het middelpunt van de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Achter de nieuwe naam staan vele bekende gezichten. Lijsttrekker Willy Hendriks - van Haren, wethouder in Boxmeer, is er daar één van.

Willy: “Met het Land van Cuijk krijgen inwoners en ondernemers een gemeente die dienstverlening kan bieden met een kwaliteit die past bij de vraagstukken van vandaag en morgen. Daar hoort een vertrouwde politieke vertegenwoordiging bij. Met Team Lokaal bundelen zeven lokale partijen de krachten en bieden we samen een herkenbare, lokale politieke vertegenwoordiging. Als Team Lokaal blijven we toegankelijk, onafhankelijk, actief, sociaal en betrouwbaar. Precies zoals je van ons gewend bent!”

De inwoner centraal en alle kernen gelijk

De oprichting van Team Lokaal is bekend gemaakt op de meest centrale locatie binnen Land van Cuijk. En dat is geen toeval. Willy: “Als lokale partij zijn wij niet gebonden aan landelijke partij programma’s en standpunten. Onze inwoners staan centraal en daarbij krijgen alle kernen gelijke aandacht!” Om deze gelijkheid en de herkenbaarheid van Team Lokaal te onderstrepen heeft Willy meerdere ‘running mates’. Met Egidia Jetten (Sint Anthonis), Helma Pluk (Cuijk), Erik van Daal (Mill & St. Hubert) en Marco van den Berg (Boxmeer) aan haar zijde, toont Team Lokaal dat de lokale politiek ook in de toekomst toegankelijk, sociaal en actief is en open staat voor allerlei meningen en achtergronden.

Willy: “Team Lokaal is een partij die staat voor verbinding én elkaar de ruimte geven. Met respect voor eenieder, werkt de partij vanuit de inhoud en vanuit onderbouwde argumenten. Deze basisprincipes vormen samen met onze drijfveren het fundament van www.TeamLokaal.nl Onze Puijke Plannen maken we de komende maanden bekend.”

Herindeling Land van Cuijk

Op 1 januari 2022 worden de gemeenten Cuijk, Boxmeer, Grave, Sint Anthonis, Mill en Sint Hubert opgeheven en gaan zij samen verder als één gemeente Land van Cuijk. In aanloop naar de herindelingsverkiezingen in november hebben zeven lokale partijen besloten samen verder te gaan onder de naam Team Lokaal, Land van Cuijk.