Deze week waren de kinderen, ondanks de meivakantie, van harte welkom om toch naar het peuteraanbod te komen!

Door de landelijke sluiting hebben veel peuters de afgelopen tijd het peuteraanbod moeten missen. Heel jammer, want het peuteraanbod is niet alleen heel leuk, maar ook erg belangrijk voor de ontwikkeling van de kinderen. Zeker voor kinderen met een VVE-indicatie, die wel wat extra hulp kunnen gebruiken bij hun ontwikkeling, is dit een gemis geweest. Daarom heeft Spring besloten om daar waar het mogelijk is iets extra's voor deze kinderen te doen.

Ikke Spring heeft deze in de meivakantieweek de deuren extra geopend. Kinderen met een VVE-indicatie zijn uitgenodigd om in de vakantie naar het peuteraanbod te komen en mee te doen aan leuke én leerzame activiteiten.

Pedagogisch medewerkster Yvonne Timmermans is heel enthousiast over deze extra week peuteraanbod. “Ik merk dat het ontzettend veel meerwaarde heeft voor de kinderen. Ik zie de kinderen sprongetjes maken in hun ontwikkeling en ze praten volop. Normaal gesproken is de groep iets groter. Daar passen we de activiteiten wel op aan, zodat we iedereen gerichte aandacht kunnen geven. Nu alleen de kinderen met een VVE-indicatie komen, hebben we net wat meer tijd voor hen. Dit is een hele mooie manier om in deze lastige tijd net wat meer te kunnen betekenen voor ze."

Eén groot feest!

De activiteiten die we met de kinderen doen zijn erg leuk, maar stimuleren de kinderen ook meteen in hun ontwikkeling. We hebben geoefend met blazen door een rietje. Erg goed voor de mondmotoriek, wat weer helpt bij de spraakontwikkeling. Eerst mochten ze een propje wegblazen en later bellenblazen met sop. Dat was één groot feest!

De ouders van de kinderen met een VVE-indicatie zijn door Ikke Spring benaderd of zij hun kind deze week mee wilden laten doen. De ouders van de opgegeven kinderen zijn heel enthousiast, vertelt Yvonne. “Ouders vinden het een mooi initiatief en zijn heel blij dat wij deze week extra bieden. Ook zij hebben zich zorgen gemaakt of hun kind een verdere achterstand in de ontwikkeling oploopt. En al is het maar een week, we kunnen hier toch iets betekenen én hebben meteen zicht op hoe ze zich de afgelopen tijd ontwikkeld hebben.

Wil jij nu ook genieten van alle activiteiten die wij bij Spring IKKE, meld je dan snel aan!

Voor meer informatie over Spring Kinderopvang kunt u terecht op onze website www.spring-kinderopvang.nl.

Indien u geïnteresseerd bent in opvang voor uw kind(eren) kunt u op de website een rondleiding aanvragen op onze locatie. Wij heten u van harte welkom om op onze locatie te komen kijken en u de informatie te geven die u zoekt. U kunt ook altijd naar de locatie bellen voor meer informatie: 088-2088437/088-2088438.