V.l.n.r. Gerrie Bronswijk, Catheleine Verstraten, Sandra Nieuwenhuijsen (Foto: Hen Daams)

“Oog voor elkaar” door Elly Meijnders - De Werkgroep Preventie geeft in deze coronatijd aandacht aan de initiatieven die zijn ontstaan. Zo is ook de website samenmillensinthubert in het leven geroepen. Ik had een interview met Catheleine Verstraten, sociaal werker Sociom en met de buurtverbinders Gerrie Bronswijk en Sandra Nieuwenhuijsen.

Catheleine legt uit: “Wij hebben de site opgericht in opdracht van de gemeente. Om vraag en aanbod in coronatijd bij elkaar te brengen. Het is niet alleen 1 loket waar je allemaal terecht kunt, maar de site is er voor 0 tot 110 jaar, iedereen kan daar zijn of haar weg vinden”. Bijvoorbeeld: Informatie, berichten, agenda, prikbord, nieuwsbrief en een sociale kaart.

Wat doen de buurtverbinders? Ik las op de site de interviews.

Gerrie knikt bevestigend: “Wij verbinden de bewoners aan elkaar. Die interviews zijn op de website te vinden onder het kopje “buurtverbinders”. Neen, net als iedereen zie ik ook nu geen mens. Ik heb die interviews allemaal digitaal gedaan. Is minder leuk, maar de resultaten zijn toch interessant om te lezen, je kijkt bij iedereen een beetje over de omheining”.

Catheleine enthousiast: “Ik had anders nooit geweten dat er een dierenfysiotherapeut bestond. En dat interessante werk op de Gagelhoeve. Leuk toch om te lezen dat er een veulen is geboren? Wij hebben nu zo’n 120 bezoekers vast op de site en we hebben meer dan 400 berichten. De samen site is zeer contactbevorderend gebleken”.

Sandra wat vind jij van het werk als buurtverbinder?

“Ik heb ook natuurlijk de voorkeur voor het directe contact met mensen. Zelf zoek ik contact met de mensen die nieuw komen in de gemeente. Dan is een buurtverbinder handig, die kan je de weg wijzen. Ook schrijf ik de tip van de week. Wat ik nog meer doe? Ik ben daarnaast gastvrouw bij Myllesweerd, radio programma maker bij de LOM. Genoeg te doen dus”, knikt Sandra.

Catheleine vult aan: “Zo’n site heeft een aantal jaren nodig om te groeien dus maak vooral een profiel aan. In de gids vind je lokale stichtingen en kleine ondernemers. Daar kun je ook je netwerk van sociale media op zetten. Heel handig, hoef je maar een keer te klikken. De nieuwsbrieven gaan via de mail naar de mensen. Er zijn nog veel meer mogelijkheden. Wij krijgen dan allemaal succesverhalen van mensen die een match met elkaar hebben gemaakt”, besluit Catheleine voldaan. En de buurtverbinders helpen je graag waar nodig! Mail ons gerust via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem een kijkje op de website www.samenmillensinthubert.nl en meld je aan.