Sinds december 2019 is er aan de Dorpsstraat 36 in Langenboom een Minibieb te vinden. Tessa Bouman nam hiervoor het initiatief. “Ik had zelf een grote voorraad met boeken. Om deze te verkopen dan levert dat eigenlijk niets op. Ik zag op verschillende plekken kastjes in voortuinen staan en ben daar eens naar gaan kijken. Toen kon ik van iemand een kastje overnemen en ben zo met een eigen Minibieb begonnen. Heel de buurt kan zo lezen van wat ik neerzet.”

Nadat corona vorig jaar de kop op heeft gestoken is het erg druk geworden bij de Minibieb in Langenboom. “Bibliotheken en scholen gingen dicht en mensen gingen zoeken om toch wat te kunnen doen en dat heeft de Minibieb op gang geholpen.” Voor zowel volwassenen als kinderen zijn er boeken te vinden bij de Minibieb, deze staat tegenover Bakkerij Verkerk. “Bij goed weer zet ik nog wat extra bakken buiten met boeken.”

Bij de Minibieb kan iedereen boeken lenen, terugbrengen en ook boeken brengen. “Terugbrengen hoeft in het algemeen niet. Dat was in het begin wel de bedoeling, maar er komen meer boeken bij nu dan dat er weg gaan. Veel mensen gingen door corona ook opruimen en de voorraad boeken groeit nog steeds.” Tessa vertelt dat ze de boeken wel voorziet van een stempel om te voorkomen dat ze via Marktplaats verkocht worden. “Maar als mensen het een mooi boek vinden mogen ze het gerust thuis in de kast zetten.”

Op zaterdag 5 juni is het de Nationale dag van de Minibieb. Deze dag wordt sinds vorig jaar georganiseerd om de Minibiebs extra onder de aandacht te brengen. Tessa zal die dag bij de Minibieb de hele voorraad aan boeken, puzzels en spelletjes buiten zetten. Dit alles van 10.00 uur tot 16.00 uur aan de Dorpsstraat 36 in Langenboom.