Fijn dat jullie ook zo van de natuur genieten en deze delen met uw hond(en). Nu staat er duidelijk op de gele bordjes bij de verschillende ingangen beschreven dat de honden mee mogen, mits aangelijnd. Dit kan, mijns inziens, uiteraard een mentale lijn zijn, maar mijn ervaring leert dat in zeker 50% van de gevallen iedere vorm van verbinding tussen mens & dier ontbreekt.

Zodra ik wil passeren, meld ik me ruim van te voren met een luide & vriendelijke "Goedendag", zodat er voldoende tijd is om de loslopende viervoeter 'aan de voet' en/of de riem te krijgen. Zelf ben ik ook een groot hondenliefhebber, maar vind ze toch echt een stuk minder leuk als ze achter me aan rennen, tegen me opspringen, en/of proberen hun tanden in mijn kuiten te zetten (ja, dit is mij al meerdere malen overkomen tijdens het hardlopen). Als ik hier vervolgens op (meestal) vriendelijke wijze iets van zeg tegen de betreffende hondeneigenaar krijg ik, in de meeste gevallen, een grote mond, een scheldkanonnade, of zelfs de mededeling dat ik maar ergens anders moet gaan lopen... Terwijl IK niet in overtreding ben, bijzonder toch?

Dus lieve hondenbezitters: Houd uw hond bij u, als de situatie daar om vraagt. En ga vooral bij uzelf te rade als uw hond niet reageert zoals u had gehoopt, maar reageer uw onkunde en/of frustratie zéker niet af op de onschuldige voorbijganger die last heeft van uw hond, terwijl u de aanlijn-regel aan uw laars lapt en uw hond niet onder appèl hebt.

Alle hondenbezitters die wel adequaat reageren en hun hond bij zich roepen krijgen altijd een royale glimlach en een enthousiast "Dank je wel", als ik passeer.

Ik hoop van harte nog vele rondes royaal glimlachend & "dank je wel" roepend af te mogen leggen.

Bedankt en tot ziens,
Natascha Mattheijer