De manueel therapeut heeft zich gespecialiseerd in onderzoek en behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten.

Klachten treden vaak op als de gewrichten niet goed werken door b.v. overbelasting of een verkeerde beweging. Als gevolg daarvan kunnen je spieren rondom het gewricht gaan verkrampen en kan de pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam. Door de behandeling kan de manueel therapeut de gewrichten beter laten bewegen. Hij maakt gebruik van mobilisatietechnieken. Een andere techniek is het manipuleren van een gewricht waarbij door de patiënt soms een ‘krakend’ of ‘knappend’ geluid wordt waargenomen, wat overigens niet pijnlijk is. De behandeling heeft vaak meteen resultaat. Bewegen gaat gemakkelijker en u kunt direct minder pijn ervaren. U krijgt adviezen en begeleiding van de therapeut voor het verbeteren van uw houding en beweging. Daarnaast zullen gerichte oefeningen worden gegeven om het doel te bereiken, maar ook om nieuwe klachten te voorkomen.

Gewrichten kunnen ook een te grote beweeglijkheid hebben en daardoor klachten veroorzaken. U krijgt dan training en trainingsadviezen om uw spieren te versterken en zo uw gewrichten stabieler te krijgen.

Veel voorkomende klachten die een manueel therapeut behandelt zijn:

  • Hoofdpijn en nekklachten, moeilijk kunnen bewegen van de wervelkolom;
  • Nek-schouderklachten met uitstraling naar armen;
  • Hoge rugklachten (met rib- en borstpijn);
  • Lage rugklachten (met uitstralende pijn naar de benen);
  • Bepaalde vormen van duizeligheid die ontstaan door het bewegen van de nek.

Voor vragen en/of informatie kunt U bellen naar Joost van de Groes. Voor het maken van een afspraak zijn wij telefonisch bereikbaar (van ma. t/m. vrij iedere ochtend) of u kunt langskomen in de praktijk met of zonder verwijzing van de huisarts. Fysiotherapie zit in het aanvullende pakket en gaat dus niet ten laste van uw eigen risico.

Fysiotherapie Mill
Langenboomseweg 2b
5451 JK Mill
Tel: 0485-451107