Olaf Schoofs, directeur van Symphony Estates uit Eindhoven en burgemeester Walraven van de gemeente Mill en Sint Hubert hebben een anterieure overeenkomst ondertekend voor de herontwikkeling van de locatie op de hoek Stationsstraat/ Oranjeboomstraat in het centrum van Mill. Daarmee is een eerste stap gezet om dit gebied, waar voorheen supermarkt Jan Linders was gevestigd, te herontwikkelen naar woningbouw.

Afspraken over kosten

De locatie kwam vrij nadat de supermarkt zich enkele jaren geleden elders in het centrum vestigde. De locatie wordt nu herontwikkeld naar woningbouw. Om deze herontwikkeling in gang te zetten hebben Symphony Estates en de gemeente Mill en Sint Hubert nu een anterieure overeenkomst gesloten. Hierin zijn de afspraken vastgelegd over het te bebouwen gebied. Die afspraken hebben o.a. betrekking op een bijdrage in de kosten die gemeente moet maken voor wijziging van het bestemmingsplan en voor de herinrichting van het openbare gebied. Ook liggen in de anterieure overeenkomst afspraken vast over planschade die kan ontstaan.

13 appartementen met tuin

Symphony Estates B.V. heeft het plan op de herontwikkelingslocatie 13 appartementen van circa 80 m2 – 140 m2 te ontwikkelen , verdeeld over de begane grond en 2 verdiepingen. Een parkeerkelder met 20 parkeerplaatsen, bergingen en een gezamenlijke achtertuin maken tevens onderdeel uit van het plan. Afgezien van de gezamenlijke achtertuin beschikken toekomstige bewoners ook over privé terrassen en balkons. Symphony Estates B.V. ontwikkelde eerder kleinschalige luxe woonprojecten in o.a. Gerwen, Dommelen, Rosmalen en Veghel. Gemeente Mill en Sint Hubert heeft informatie over het project geplaatst op de gemeentelijke website, te zijner tijd zullen daar o.a. relevante documenten te vinden zijn zoals de – verwijzing naar – (het ontwerp)bestemmingsplan.

Verantwoordelijkheid gemeente en Symphony Estates

Met het ondertekenen van de anterieure overeenkomst wordt Symphony Estates verantwoordelijk voor de herontwikkeling van de locatie. De gemeente heeft nog wel een rol bij de toetsing van het bouwplan aan het bestemmingsplan en aan de welstandseisen. Ook kan de gemeente controles uit (laten) oefenen om te bezien of er volgens de verleende vergunning gebouwd wordt. Na de bouw heeft de gemeente een rol bij de herinrichting van de openbare ruimte.

Planning

De bestemmingsplanprocedure start nog voor de zomer dit jaar. Symphony Estates hoopt de appartementen eind van dit jaar in verkoop te kunnen brengen, waarna de bouw na de zomer volgend jaar kan beginnen.

Architectuur

Het ontwerp van het gebouw is geïnspireerd door de architectuur van historische bebouwing uit de directe omgeving, zo zijn de metselwerkdetails en kapvormen een herkenbare vertaling daarvan. Het traditionele ontwerp, dat nog door de Welstandscommissie moet worden beoordeeld, laat een rijke detaillering en traditionele materialen zoals metselwerk, zink, natuursteen en gebakken pannen zien.

Informatie

Het gebouw krijgt de naam Villa Oranje, een verwijzing naar de Oranjeboomstraat. Symphony Estates heeft eerder deze week de omwonenden geïnformeerd tijdens een persoonlijke bijeenkomst. Geïnteresseerden die op de hoogte willen blijven, kunnen zich aanmelden via de projectsite van Symphony Estates: www.villa-oranje.nl.