Al enkele jaren zochten wij, als 55-plussers, binnen de gemeente Cuijk naar mogelijkheden om gezamenlijk, met behoud van privacy, te bouwen. Om zó nog lang zelfstandig te kunnen blijven wonen.

Op het voormalige Merlet-terrein vonden we wat we zochten. De gemeente Cuijk ziet goede mogelijkheden voor ons plan. Het sluit ook goed aan bij toekomstbestendig seniorenbeleid. Een voorlopig ontwerp is gemaakt en op 31 maart is de grondreserveringsovereenkomst getekend. De ontwikkeling van het project is van start gegaan!
Zelfstandig wonen maar ook samen bij “Wonen voor gevorderden Cuijk - De Maarle”
Lijkt het u ook fijn om te wonen in een kleinschalig complex waar u uw buren echt kent en waar onderling contact en naar elkaar omkijken gewoon zijn?
Wilt u samen met andere mensen bouwen aan een duurzame woonomgeving waar toekomstige bewoners niet alleen een eigen woning hebben maar ook gemeenschappelijke ruimtes en tuin delen?
Meer dan alleen wonen: privacy en gemeenschappelijk en duurzaam
Wij zoeken mensen die samen met ons een woonomgeving willen creëren waar, met respect voor ieders privacy, het gemakkelijk is om contact te hebben met buren en waar burenhulp vanzelfsprekend is. Wij ontwikkelen en bouwen samen in eigen beheer.
Het project bestaat uit 13 duurzame en levensloopbestendige woningen, met privé buitenruimte: 6 op de begane grond, 7 op de 1e verdieping. Ook is er één vrijstaande woning.
Daarnaast komt er een aantal ruimtes voor gemeenschappelijk gebruik. Hierbij denken we aan een ontmoetingsruimte met terras, een collectieve fietsenstalling en een logeerruimte. Ook een gezamenlijke klusruimte staat op de wensenlijst. Door samen te wonen kunnen we o.a. (tuin)gereedschap delen.
Merletlocatie
Na een lange aanloopperiode zijn we gestart met de verdere ontwikkeling van dit project in Cuijk. Het plan is om na de bouwvak van 2022 te starten met de bouw.
De locatie is prachtig en heel geschikt. Een deel van het voormalig terrein van het Merletcollege, op de hoek Grotestraat/Hapsebaan, dichtbij het centrum met alle voorzieningen. Op loopafstand van de Maas, winkels, de schouwburg en het station.
We gaan bouwen in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Dit betekent dat we zelf opdrachtgever en ontwikkelaar zijn waardoor we veel invloed hebben op gebouw, woningen en woonconcept. In het proces worden wij begeleid door KilimanjaroWonen, die veel ervaring heeft met dit soort projecten.

Meer informatie

Bestuur Wonen voor Gevorderden Cuijk - De Maarle
Emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Of via
Anja Kuipers (voorzitter) : 06-46487110
Arjo Janssen (penningmeester) : 06-18439668
www.de-maarle.nl
www.kilimanjarowonen.nl