Bij Omroep Land van Cuijk en de Lokale Omroep Mill start deze week een nieuw radioprogramma met de naam Regelkevers. Een programma waarin met huidige en toekomstige politici wordt gesproken over de nieuw te vormen gemeente Land van Cuijk. Bij Omroep Land van Cuijk is dit op donderdag om 18.00 uur te horen en bij de Lokale Omroep Mill op zaterdag om 09.00 uur.

De eerste gast in Regelkevers is burgemeester Hillenaar van de gemeente Cuijk, ook voorzitter van de stuurgroep Land van Cuijk. In dit programma, wat deze week al is opgenomen, vertelt hij dat de discussie over de locatie van het gemeentehuis wellicht anders was gelopen als Grave al eerder was aangesloten. Nu komt het gemeentehuis van de gemeente Land van Cuijk in Boxmeer. Verrassend was voor de programmamakers van Regelkevers dat Hillenaar vertelde dat per 1 januari 2022 sowieso 2 gemeentehuizen in het Land van Cuijk leeg zullen komen te staan. “Op 1 januari moet de organisatie in de tijdelijke huisvesting klaar zitten, maar dat is niet in Boxmeer, want daar moet verbouwd worden. We gaan niet eerst met zijn allen daar naar toe om dan weer door te verhuizen.” Hillenaar vertelt in Regelkevers dat de ambtelijke organisatie per 1 januari tijdelijk in 2 gemeentehuizen in het Land van Cuijk gehuisvest zal worden. De finale besluitvorming moet nog plaats vinden, maar Hillenaar gaf wel aan dat Grave en Cuijk als tijdelijke huisvesting voor de organisatie een logische zou zijn.

En of Wim Hillenaar belangstelling heeft in de functie burgemeester Land van Cuijk? Beluister dit interview dan donderdag 3 juni om 18.00 uur bij Omroep Land van Cuijk en op zaterdag 5 juni om 09.00 uur bij de Lokale Omroep Mill. Ook zijn de interviews terug te horen via de podcast van Regelkevers op o.a. Spotify, Apple podcasts of de podcastpagina op www.regelkevers.nl. Volgende week is Ad Berends uit Mill te gast in Regelkevers.