Als het aan Theo Jansen uit Grave ligt, komt er ook een afdeling van Forum voor Democratie in het Land van Cuijk. Dat om op 24 november ook deel te nemen aan de verkiezingen voor de gemeente Land van Cuijk.

“Dit idee speelt bij mij al een hele tijd,” vertelde Theo Jansen op zondag 30 mei in het L.O.M.-radioprogramma Het 12uurtje. “Ik vind dat we landelijk maar ook lokaal niet meer kunnen vertrouwen op partijen die wij rechts noemen zoals VVD en CDA. Zij gaan te vaak tegen de burgers in en over onze hoofden heen, er moet dus wel wat concurrentie zijn op de rechterflank.”

Theo is actief in de politiek in Grave via Keerpunt, de partij van Ben Litjens. “Ik ben ook met Ben in gesprek. Het is kort dag, want in augustus moeten er al lijsten ingediend worden. Daarom ben ik met verschillende plannen bezig, maar dat is nog een verrassing. Het is belangrijk dat Forummensen maar ook anderen van rechterpartijen zoals Ja21 en PVV met betrekking tot bijvoorbeeld het milieubeleid in de gemeenteraad hun stem kunnen laten horen.”

Meer weten of aanmelden als belangstellende? Stuur een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Beluister het hele interview met Theo Jansen via de podcast van Het 12uurtje op Spotify, Apple podcasts of de podcastpagina op www.het12uurtje.nl.